INTENZIVNI NADZOR

Policija najavljuje pojačan nadzor prometa za vikend zbog porasta broja nesreća

Splitsko-dalmatinska županija – Policija najavljuje pojačan nadzor prometa tijekom vikenda kao odgovor na porast broja prometnih nesreća, od kojih su neke rezultirale smrtnim slučajevima i teškim ozljedama. U prva tri mjeseca ove godine, evidentirano je čak 597 prometnih nesreća, s 78 smrtnih slučajeva i teških ozljeda.

Izvještaji pokazuju da je alkohol bio prisutan u 65 prometnih nesreća, dok je nepropisna brzina bila uzrok u 111 nesreća. Policija je sankcionirala ukupno 18,192 prometna prekršaja, od kojih je 4,204 bilo povezano s brzinom, a 1,014 s vožnjom u alkoholiziranom stanju. Alarmantno je što je kod 113 osoba otkrivena koncentracija alkohola u krvi viša od 1,50 g/kg.

Policija će tijekom vikenda provesti intenzivan nadzor i kontrolu prometa kako bi spriječila teže prekršaje i nesreće. Grube povrede propisa, poput prebrze vožnje u alkoholiziranom stanju ili nedostatak sigurnosnih mjera poput pojasa i kacige, imaju najteže posljedice u prometu.

Svi sudionici u prometu pozivaju se na oprez i poštivanje propisa kako bi doprinijeli sigurnosti na cestama. Posebno je naglašena važnost poštivanja najrizičnijih skupina kao što su vozači mopeda, motocikala, pješaci i biciklisti.

POSLJEDNJE DODANO: