EKOLOŠKA PREPOZNATLJIVOST

Hrvatske električne čistilice održavaju Budimpeštu

U nedavnom pomaku prema održivom upravljanju gradskim prostorima, Budimpešta, mađarski glavni grad, je učinila važan korak nabavivši dvije električne čistilice Lynx Charge 2000 od hrvatske tvrtke Rasco iz Kalinovca. Ovaj potez ne samo da predstavlja ekološki osviještenu odluku, već i označava prepoznavanje kvalitete i inovacija koje proizvodi Rasco.

Čistilice Lynx Charge 2000, koje su razvijene i proizvedene u Rasco pogonu u Kalinovcu, nude nekoliko ključnih prednosti. Njihov smanjeni utjecaj na okoliš kombiniran je s visokom učinkovitošću u čišćenju gradskih površina, posebno onih na koje veće čistilice teže pristupiti. Nadalje, ova vozila imaju izvanrednu autonomiju, omogućujući neprekidno korištenje tijekom radnog dana bez potrebe za punjenjem, što je presudno za učinkovito održavanje gradskih područja.

Csaba Varga, direktor budimpeštanskog komunalnog poduzeća, istaknuo je važnost ove investicije u kontekstu održivog razvoja Budimpešte te naglasio aktivnu ulogu građana u očuvanju čistoće grada.

Ivan Franičević, predsjednik uprave Rasco, naglasio je složenost i visoku kvalitetu čistilica Lynx Charge 2000, ističući dugotrajnu suradnju s Fakultetom elektrotehnike i računarstva u Zagrebu u razvoju ovih proizvoda.

Lynx Charge ima gotovo sve sustave koje ima i električni automobil, što ga čini izrazito
složenim proizvodom na čijem smo razvoju radili tri godine zajedno sa zagrebačkim FER-
om. Naše čistilice održavaju brojne europske gradove čistima, no bilo bi nam drago da
prednosti ovakvog ekološkog vozila prepozna i više hrvatskih komunalnih tvrtki
– ističe
Ivan Franičević.

Rasco, kao jedna od najbrže rastućih kompanija u industriji komunalnih vozila, ima širok asortiman opreme za održavanje prometne infrastrukture te zapošljava više od 400 ljudi. Njihov cilj je postati vodeći proizvođač komunalne opreme u Europi, a ovaj posljednji uspjeh u nabavci čistilica za Budimpeštu svjedoči o njihovom napretku i potencijalu za daljnji rast na globalnom tržištu.

POSLJEDNJE DODANO: