OPREZ PRI POSJETIMA

Policija i dalje traži lažne medicinske sestre koje su opljačkale staricu (81) u Rijeci

Prema priopćenju Policijske uprave primorsko-goranske, policija intenzivno traga za dvjema ženskim osobama koje su jučer oštetile osobu starije životne dobi na području Rijeke. Prema navodima policije, ove osobe su iskoristile povjerenje, dob i zdravstveno stanje 81-godišnjakinje, predstavivši se kao medicinske sestre u kućnoj njezi te su izvršile krađu.

Incident se dogodio na području Zameta u Rijeci, gdje su lažne medicinske sestre posjetile kućnu adresu 81-godišnje žene. Nakon što ih je primila u stan, jedna od osoba je izmjerila krvni tlak, dok je druga iskoristila nepažnju žrtve te otuđila novac i nakit u vrijednosti od oko 3550 eura. Policija ih traži zbog kaznenog djela teške krađe iskorištavanjem bespomoćnosti i zdravstvenog stanja osobe.

Policija je izdala upozorenje građanima, posebno starijim osobama, da budu vrlo oprezni kada im nepoznate osobe dolaze na kućnu adresu te da ih bez provjere ne puštaju u svoje domove. Preporuča se zatražiti službene iskaznice od takvih osoba i provjeriti njihov identitet s institucijom iz koje navodno dolaze. Ovaj slučaj još jednom ističe važnost opreza i provjere identiteta pri primanju nepoznatih osoba u svoj dom.

POSLJEDNJE DODANO: