VREMENSKA PROGNOZA

Umjereno do pretežno oblačno uz sunčana razdoblja

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split Državnog hidrometeorološkog zavoda Republike Hrvatske, za dan 08.03.2024. u 06 sati, donosi pregled aktualne vremenske prognoze duž jadranske obale.

Danas će vremenski uvjeti biti raznovrsni širom Hrvatske, s umjerenim do pretežno oblačnim nebom, posebno duž obale i otoka gdje će se povremeno pojaviti dulja sunčana razdoblja. Međutim, i dalje će biti nestabilno, s mogućnošću kratkih pljuskova, naročito duž viših predjela poput Gorskog kotara i Like, gdje će se mjestimice pojaviti susnježica ili snijeg. U unutrašnjosti zemlje, ujutro možemo očekivati lokalnu pojavu magle.

Vjetar će uglavnom biti slab na kopnu, dok će duž obale Jadran biti umjereno jugo, koje će prema kraju dana jačati. Ujutro će još ponegdje puhati bura, posebno podno Velebita, gdje će biti jaka. Temperature će se kretati od 9 do 14 °C, s malo nižim vrijednostima u Gorskoj Hrvatskoj.

U prvih 12 sati na sjevernom Jadranu, očekuje se bura koja će dostizati brzine od 6-16 čvorova, mjestimice i do 20 čvorova, a podno Velebita i do 24 čvora. Poslijepodne će bura oslabiti i okrenuti na jugo. Na srednjem i južnom Jadranu također će biti bura u početku, s brzinom od 4-14 čvorova, koja će kasnije jačati i okretati na jugo. More će biti umjereno valovito, a vidljivost dobra, između 10 i 20 km. Očekuje se promjenjivo oblačno vrijeme s mogućnošću kratkih pljuskova i grmljavine, naročito tijekom jutra.

U narednih 12 sati, očekuje se daljnje jačanje juga na umjereno do jako, uz malo do umjereno valovito more, koje će se kasnije povećati. Između sredine noći očekuje se novo jače naoblačenje praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom.

POSLJEDNJE DODANO: