BEZ STRESA

Počinju prijave za upise u srednje škole, na ove datume obratite pozornost

Danas počinju prijave za upis u srednje škole. Učenici će se i ove godine upisivati preko mrežne stranice https://srednje.e-upisi.hr u ljetnom i jesenskom upisnom roku, kao i u naknadnom roku tijekom cijeloga rujna u onim školama u kojima će ostati slobodnih mjesta za upis.

Iako je školska godina gotova, oko 41.000 učenika koliko je ove godine završilo 8. razred očekuje vrijeme iščekivanja i stresa.

Prijave obrazovnih programa za redovite učenike traju od 28. lipnja do 8. srpnja, ali za učenike koji prijavljuju programe koji zahtijevaju dodatne provjere rok je 1. srpnja. Potonje u nadolazećem tjednu čekaju i dodatni ispiti i provjere koji se održavaju od 2. do 5. srpnja.

Svatko se može prijaviti za najviše šest programa.

Je li se netko upisao u željenu školu učenici će moći saznati u srijedu 10. srpnja u 12 sati kada će biti objavljeni konačni rezultati.

Za one koji se ne uspiju upisati u ljetnom roku, agonija će se produžiti do kraja kolovoza. Objava okvirnog broja slobodnih mjesta za jesenski upisni rok je 15. srpnja, a jesenski upisni rok započinje 19. kolovoza.

Na mrežnoj stranici objavljeno je i preko 100 čestih pitanja i odgovora, naveli su iz Ministarstva. Naravno, na mrežnoj stranici ćete naći i sve informacije o obrazovnim programima.

Konačne ljestvice poretka za kandidate s teškoćama u razvoju objavljene su 27. lipnja.

POSLJEDNJE DODANO: