SPLIT PUN TENISA

Počeo Split Open tenisačica, svratite na Firule!

Travanj će bez sumnje biti mjesec tenisa, pogotovo kad su u pitanju natjecanja u Splitu, ali i kad se radi o nastupu reprezentacije u Billie Jean King Cupu. Na Firulama će ovog tjedna na vrlo jakom turniru W75 igrati tenisačice, a sljedećeg tjedna naše će reprezentativke nastupiti u Litvi na turniru Druge skupine nekadašnjeg Fed Cupa. Istovremeno će se u Splitu održati ATP Challenger, te međunarodni turnir tenisača u kolicima, a sve će biti zaključeno krajem travnja, također profesionalnim turnirom tenisača. Cijeli program predstavljen je u utorak na konferenciji za novinare u Splitu.

Nemamo mnogo vremena. Nedavno smo izabrani, a već nas čeka natjecanje u Litvi. Vremena za pripreme nismo imali, djevojke imaju svoj raspored turnira… Zemljana sezona je počela, a u Litvi ćemo igrati u dvorani na tvrdoj podlozi, koja može biti jako brza. Termin nam zato nije idealan. Petra Martić i Donna Vekić dolaze s američke turneje, mi sa zemlje u Splitu. No naše cure su naviknute na takve izazove, pokušat ćemo olakšati tu tranziciju i napraviti najbolje za naš tenis – rekao je izbornik reprezentacije Marin Bradarić, koji je na tu poziciju izabran početkom ožujka..


Od igračica koje će na put u Litvu na konferenciji su bile Tara Würth, Lea Bošković i Iva Primorac.

Tara nije bila u planu da nastupi ovaj put. Ona je jedna od naših najperspektivnijih tenisačica, no imala je problema s ozljedom, pa smo joj htjeli dati vremena da uhvati ritam. Međutim, kako je Lucija Ćirić Bagarić, koja ima izvanrednu sezonu, otkazala u posljednji tren, jučer smo razgovarali ovdje u Splitu s Tarom i ona se odmah odazvala. Preskočit će i poneki turnir kako bi bila s nama u reprezentaciji – istaknuo je Bradarićev pomoćnik Izo Žunić.


O seriji Croatian Tennis Pro Tournaments govorio je potom izvršni direktor HTS-a Vladimir Jovanoski.

Zahvaljujem se Gradu Splitu. Ovaj turnir, Split Open, drugo je ovogodišnje natjecanje iz serije Croatian Tennis Pro Tournaments. Prije desetak dana zaključili smo ATP Challenger u Petrčanima, a sada nas u Splitu čekaju četiri turnira. Prvi je turnir tenisačica, koji smo pojačali na W75 u odnosu na prošlu godinu, pa ide ATP Challenger Split, te u istom tjednu turnir tenisača u kolicima, te nakon tjedan dana pauze ITF World Tennis Tour tenisača M15. Ukupan nagradni fond svih turnira iz serije Croatian Tennis Pro Tournaments je više od pola milijuna dolara i idealna je prilika za naše igrače i za stjecanje bodova i za financijska sredstva. Uz to, drago mi je da Grad Split i Javna ustanova športski objekti pripremaju projekt tvrde podloge u Splitu – rekao je Jovanoski.


Na to se nadovezala Edita Grubišić, rukovoditeljica teniskog centra Firule:

Mi smo podrška sportu i trudimo se da omogućimo što bolje uvjete za treniranje i održavanje turnira kao što je ovaj. Ulažemo sve više i više svake godine, i to s ljubavlju, uz onoliko financija koliko nam Grad da podršku. Najvažnije je da su nam igrači zadovoljni.


Ovogodišnja serija profesionalnih turnira koje će organizirati Hrvatski teniski savez već je započela ATP Challengerom u Petrčanima, nastavit će se u Splitu, a potom će se bodovi sakupljati u Osijeku, Dubrovniku, Zagrebu i Bolu.

POSLJEDNJE DODANO: