BAČIĆ U OMIŠU

“Plenkovićeva Vlada omogućila gospodarski rast i bolji život svih građana”

Nositelj liste HDZ-a za 10. izbornu jedinicu Branko Bačić u subotu je u Omišu ustvrdio kako je Hrvatska uređenija zemlja u odnosu na situaciju prije osam godina. 

 I u krizama kroz koje prolaze brojna gospodarstva, mi idemo dalje. Koliko Vlada radi najbolje govori podatak da u svim krizama koje su nam prijetile Hrvatska je ostala najbrže rastuće gospodarstvo u Europskoj uniji. Biti najbolji u tim vremenima u usporedbi s velikim gospodarstvima legitimira ovu Vladu kao Vladu koja zna i koja omogućava našim poduzetnicima da rastu i istovremeno povećava standard naših građana – ističe Bačić. 

Dodao je kako se paralelno s time gradila Hrvatska. 

– Simbol te prometne povezanosti jest Pelješki most, ali ovdje u Omišu imamo novi simbol, a to je most koji će obilježiti dane ovoga naraštaja koji brine o Omišu, cijeloj Splitsko-dalmatinskoj županiji i cijelom jugu Hrvatske. Mi na jugu možemo biti zahvalni Vladi Andreja Plenkovića jer se kao niti u jednom dijelu Hrvatske, kod nas provode brojni projekti – smatra Bačić. 

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban osvrnuo se na one koji razdvajaju Hrvate, ističući kako je to nepristojno i nekulturno. 

– Taj HDZ pod vodstvom dr. Franje Tuđmana je stvarao i vodio Hrvatsku kakvu imamo. I odavde iz Omiša poručujem – i HDZ i Hrvatska, a dogodine i HDZ i Split. Svi oni koji danas koriste rječnik mržnje, pitam ih prema kome mržnju upućuju? – naglašava župan. 

General Damir Krstičević zahvalio je svima koji su stali u obranu domovine. 

– Vi ste bili ti koji su obranili domovinu. Nije bilo lako. Posebnu zahvalnost upućujem prijateljima koji su poginuli, kako bismo mogli uživati mir i slobodu u demokratskoj Hrvatskoj. Ispred nas su izbori, koji su nakon devedesetih jako važni. Vidimo rat u Europi, financijske i ekonomske izazove. Sve to traži vladu koja zna i ima sposobnost upravljati Hrvatskom. Vlada HDZ-a na čelu s Andrejom Plenkovićem u ovih osam godina je pokazala i dokazala da zna upravljati Hrvatskom. Svi možemo svjedočiti da se danas u Hrvatskoj bolje živi i da je bolja i kvalitetnija država nego 2016. godine – smatra Krstičević te podsjeća na rast plaća i mirovina, ali i na infrastrukturne projekte. 

– Ono što je meni jako bitno, a vjerujem i svima vama, je Hrvatska vojska, za koju imamo posebnu emociju. Hrvatska svoju vojsku nije naslijedila, ona je stvorena od hrvatskoga naroda u Domovinskom ratu. Od samog početka 2016. godine smo još više i snažnije ulagali u vojsku. Kupili smo višenamjenski borbeni zrakoplov i, ako Bog da, prvih šest zrakoplova uskoro dolazi u Hrvatsku, bit će u rukama hrvatskih pilota, na hrvatskom nebu i bit će jamac sigurnosti hrvatskoga prostora – zaključio je Krstičević.

POSLJEDNJE DODANO: