KNJIŽEVNI PRVIJENAC DANIJELA TRUMBIĆA

„Pet zločina za naslovnice“ ostavit će vas bez daha, Split je dobio vrhunskog pisca krimi romana!

Danijel Trumbić još je kao dijete gutao romane Agathe Christie – a tko od nas nije – i već tada je – za razliku od nas ostalih – odlučio napisati kriminalistički roman. Možda i više njih s obzirom kako ga je krenulo, odnosno, sudeći prema prvim reakcijama onih koji su pročitali njegov debi uradak „Pet zločina za naslovnice“.


Da bi se konačno odlučio napisati roman, morao se odmaknuti od novinarstva. Još jedne stvari kojoj je težio i u kojoj je postigao puno. Vjerojatno bi i više da nije bilo nekih, nazovimo to tako, prepreka. Danijel Trumbić je, naime, dvadesetak godina bio sportski novinar Slobodne Dalmacije, iznimno talentiran, načitan i obrazovan. Riječi mu nikada nisu bile neprijatelj, slova su „tekla“ po papiru, kasnije ekranu, kao što se voda obrušava niz slapove Niagare. Otprilike tako. Tko ga je čitao, zna da ne pretjerujemo. Takav se talent rijetko rađa, pritom „odgojen“ u onoj „staroj Slobodnoj“ prepunoj sjajnih novinara. Danas su neka druga vremena i bolje je da ga tamo više nema. Novinarstvo jest izgubilo, no književnost je na velikom dobitku, jer „Pet zločina za naslovnice“ jest prvi, ali ne i posljednji njegov roman.


Predstavljanje romana bit će u četvrtak u 18 sati u Središnjoj knjižnici – dvorana 1 Gradske knjižnice Marka Marulića.


Evo što je u najavi događaja istaknula Gradska knjižnica Marka Marulića:

Roman djeluje kao duboka i introspektivna analiza medija, senzacionalizma i ljudske prirode, prikazana kroz kriminalistički kontekst.


Naslov romana „Pet zločina za naslovnice” odmah sugerira da se radi o kriminalističkom romanu. Autor Danijel Trumbić putem romana izražava kritiku prema senzacionalizmu i manipulaciji medija, ističući kako često vijesti na naslovnim stranicama služe samo kao hrana za senzacionalizam, bez obzira na etičke i estetske implikacije.
Uz autora, knjigu će predstaviti Saša Ljubičić i Zoran Bošković!

POSLJEDNJE DODANO: