JEDNA OD NOVIH KAMERA

Ostavite auto kod Mate i Prerade i pojedete najskuplju krafnu ili pecivo u životu

U petak su u Ulici Domovinskog rata, nedaleko od pekara “Prerada” i “Slastice kod Mate”, postavljene kamere koje će biti policijsko oko za okupljanja, ali i one koji “samo na minutu” stanu po slastice na svoja omiljena pekarska odredišta i tako otežavaju promet u desnoj traci prometovanja. Nisu puštene u funkciju, ali će vrlo skoro. Pretpostavka je da se točan termin “paljenja” neće otkriti javno.

Inteligentni transportni sustavi (ITS), a u sklopu kojeg je postavljena i ova kamera, u cijelosti će zaživjeti tek u drugoj polovini 2025. godine kada se umreže 84 semaforizirana križanja u gradu. Prije toga svakako će se testirati nove i moderne kamere kroz pilot projekt. U prvom koraku provedbe kažnjavat će se svi koji autobusne postaje koriste kao parkirališta.

Na poziciji gdje je postavljena nova kamera u veljači se zbio tragičan događaj u kojem je život izgubio mladić, i to ubodom nožem od strane lokalnog ovisnika o drogi. Ovime će se pokušati prevenirati i takva krvoprolića, kao i drugi slučaji za intervenciju policije.

I pripazite, da, jer ostavite li auto gdje ne biste smjeli, mogli biste pojesti najskuplju krafnu u životu.

POSLJEDNJE DODANO: