IDU U ETNO ZBIRKU U RIČICAMA

Originalne rukavice Mate Parlova uručene županu Bobanu

Predsjednik Udruge za osnivanje Muzeja sporta grada Splita, trofejni splitski jedriličar Marin Mrduljaš u utorak je županu Splitsko-dalmatinske županije Blaženku Bobanu uručio originalne rukavice Mate Parlova, s meča za titulu svjetskoga prvaka, održanog u Splitu 8. prosinca 1979. između Mate Parlova i Marvina Camela. Na taj način ova udruga daje podršku inicijativi za postavljanje spomenika Mate Parlova u Imotskom. Župan je zahvalio na poklonu te otkrio gdje će rukavice naći svoje mjesto.

-S ponosom ističem kako će se ove rukavice nalaziti u zavičaju Mate Parlova – u Etno zbirci u Ričicama. Podsjećam kako je, zajedno s Hrvatskim boksačkim savezom, Splitsko-dalmatinska županija inicijator postavljanja spomenika Mati Parlovu u Imotskom. Ovaj veliki sportaš to je uistinu zaslužio, poručio je župan.

Poznati sportski novinar Zdravko Reić prisjetio se legendarnog meča.

-Završilo je neriješeno, a ja sam među novinarima organizirao prognoziranje meča. Naravno, svi su mahom smatrali kako će Parlov pobijediti, ali je rezultat ipak bio neriješen. Oduševljen sam idejom Hrvatskog boksačkog saveza i župana Blaženka Bobana da financiranju postavljanje spomenika ovom legendarnom sportašu u Imotskom, rekao je Reić.

-Često znam reći da se DNK Matinog protivnika nalazi na ovim rukavicama, našalio se Reić.

POSLJEDNJE DODANO: