HRVATSKA POŠTA

Pismo iz Vodica u Šibenik stiglo nakon 66 dana: Dnevno je proputovalo 151 metar ili 6 metara na sat

U posljednje vrijeme sve češće čujemo kako pošta kasni, a apsurdnih situacija naslušali smo se i nagledali. No kad je Hrvatska pošta u pitanju, vjerovali ili ne, uvijek iskrsne neka apsurdnija. Jedno je pismo tako između Vodica i Šibenika, dakle na udaljenost od 10 km, putovalo čak 66 dana, piše Morski.hr.

Radijski voditelj šibenskog Radio Ritma, Antonio Lučić koji već 3 desetljeća vodi najdugovječniju radijsku emisiju Ritam Srca, u koju mu slušatelji i slušateljice šalju svoju poeziju dobio je tako jedno pismo poslano 15. prosinca. Pismo je tada, naime, poslano iz Vodica, a u Šibenik je stiglo 19. veljače!

– Slušateljica mi je poslala zbirku pjesama… Ni ja ne mogu virovat, ali na pečatu lipo stoji da je da je poslana 15.12. 2023. g., a stigla jučer 19. 2. 2024. g. Računi inače dođu tek iza opomena koje dođu prije. Čak i u ratu pošta je funkcionirala točno u dan. Možda i nije do novih poštara, prije je cili sistem usporen il ko zna kako funkcionira. Nedostatak radnika ne smi bit izgovor . Mogu tek mislit šta je sa onim važnim pošiljkama, poziv na sud, nekakvi drugi obvezujući papiri i sl. Očito je da sistem došao do točke kada valja učinit promjene i to one temeljne – ispričao je Antonio za Morski HR.

Kolege s Morskog.hr napravile su i računicu:

Matematički gledano, pismo je dnevno proputovalo 151 metar ili 6 metara na sat. Puž se, primjerice kreće 6,5 cm u minuti, pa za sat vremena prijeđe oko 4 metra. Ovog rezultata ne bi se, kažu, posramile ni standardno najsporije na svijetu – Hrvatske željeznice.

POSLJEDNJE DODANO: