SKANDAL U VRTIĆU

Odgojiteljica dijete natjerala da rukama vadi kruh iz WC-a: Vrtić se oglasio, istražuju cijeli slučaj

Iskreno nam je žao zbog svega, odgovorila je uprava dječjeg vrtića iz Zaprešića 24sata nakon što je u javnost procurilo da je njihova odgojiteljica tjerala dijete da rukama vadi kruh iz zahodske školjke. Za incident se saznalo nakon što se na Facebook stranici “Mamin blog” pojavilo pismo odgojiteljice (navodno upućeno roditeljima djeteta) u kojem je opisala incident. Navela je kako je dijete prekršilo pravila o ručku:

Unutar skupine pravilo je da si sami stavljaju jelo te, koliko stave, toliko pojedu. Kad pojedu i kruh, ako žele, dođu po još i također je dogovor o uzimanju kruha – ako ne želiš, slobodno izrazi svoje mišljenje i ne moraš uzeti kruh. Nadalje je navela da je dijete tražilo drugo jelo nakon što nije pojelo kruh i dobilo ga je jer ga nisu provjeravali vjerujući da se drži dogovora.

Uz dogovor koji imamo u skupini da se jelo pojede do kraja i kruh se ne uzima ako ne želiš, potakli smo ga pojede ostatak – stoji u navedenom pismu. Nadalje se navodi da je dijete bacilo kruh u WC, a dio hrane naguralo u džepove. Dijete je na kraju izvadilo kruh iz WC školjke, a u pismu navode da su ga upozorili kako takvo ponašanje nije uredu, kao i na nepridržavanje pravila i dogovora skupine.

Da se incident dogodio, potvrdili su za 24sata i u vrtiću, koji im je poslao pisani odgovor.

Poštovani, u svezi s nastalim događajem u dječjem vrtiću, izražavamo iskreno žaljenje zbog istog. Odmah smo poduzeli potrebne postupke s ciljem potpunog uvida u okolnosti događaja. Sukladno rezultatima poduzet će se daljnje potrebne mjere i aktivnosti – napisali su.

O detaljima nisu htjeli govoriti niti izravno potvrditi što se točno dogodilo, ali su sazvali hitan sastanak zaposlenika nakon incidenta.

Razgovaramo međusobno o tome što i kako dalje, sve nas je ovo zateklo. Trebamo još utvrditi što se točno dogodilo – dodali su.

24sata su poslali upit i policiji, no do zaključenja ovog izdanja odgovor nisu dobili.

POSLJEDNJE DODANO: