TRAŽENJE INTERVENCIJE

Objavljene nove poruke iz mobitela Josipe Rimac o traženju pomoći u napredovanju

Danas su objavljene nove poruke iz mobitela Josipe Čuline ex Rimac, bivše HDZ-ove državne tajnice, kninske gradonačelnice te optuženice u poznatoj Aferi Vjetroelektrane. Poruke su razmijenjene između Josipe Rimac i zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Šibeniku, Snježane Bajan. Tijekom razdoblja od preko tri godine, Bajan je slala Rimac poruke tražeći pomoć u napredovanju u Državnom odvjetništvu te izražavajući nezadovoljstvo brzinom svog napretka. U porukama se spominje i traženje intervencije kod premijera Andreja Plenkovića, prenosi INDEX.HR.

Jesi li sve poduzela da ja dobijem ono gori što zaslužujem. Samo i isključivo očekujem da ti to riješiš. Možeš i sad si u prilici” … “Ja kad odem gori 24 sata sam tvoja” … “Zakaži mi kod Plenkovića da mu ja kažem” … “Izvoli to sa svojima odradit… svi u DORH-u znaju da sam otukla onaj grad”, poruke su koje je zamjenica državnog odvjetnika slala Rimac, koja joj je povremeno odgovarala riječju: “Hoćuuuu….”

Bajan je u nekoliko navrata zatražila da je Rimac odvede kod Andreja Plenkovića, na što je dobila odgovor: “Ti si opičena.” Iz poruka je jasno da Bajan nije bila zadovoljna brzinom svog smjera napredovanja u Državnom odvjetništvu, pa je tako Josipi Rimac uputila i poruke sljedećeg sadržaja: “Upri, upri, upri, upri”… “Molim te Jope, odradi to, pritisni Jope. Ne j*** ako ih se ne pritisne, čuvaju za odabrane.”

“Otvorila sam ti prostor kao nikome”

“Kako neću p****** otvorila sam ti prostor kao nikome… u životu nauči za koga trebaš, a za koga ne trebaš skočiti”, napisala je Bajan Josipi Rimac u posebno znakovitoj poruci.

U tom kontekstu, Jutarnji ističe Bajaninu ulogu u darivanju stanova obitelji Josipe Rimac. Naime, Bajan je dala pozitivno mišljenje o prijedlogu da se obitelji Rimac dodijele državni stanovi, iako su ti stanovi bili dodijeljeni na način koji nije bio u skladu s propisima. Unatoč svojoj ulozi u toj aferi, Bajan je prošle godine promovirana na poziciju zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu, unatoč kontroverzama koje su je pratile.

Ova nova otkrića dodatno bacaju svjetlo na složenost političko-pravne situacije u kojoj su umiješane osobe visokog političkog i pravnog profila, te potiču daljnju raspravu o korupciji i političkim utjecajima u hrvatskom pravosuđu.

POSLJEDNJE DODANO: