DOČEK JUNAKA

Ivica Tucak: “Još uvijek nismo ni svjesni što smo postigli u tako kratkom vremenu”

Nakon slavlja u Katru gdje su osvojili titulu Svjetskih prvaka u vaterpolu, Hrvatska vaterpolska reprezentacija vratila se u Zagreb gdje su dočekani s velikim oduševljenjem na aerodromu. Atmosfera je bila nabijena emocijama dok su navijači s oduševljenjem dočekivali svoje junake. Izbornik Ivica Tucak nije skrivao svoje zadovoljstvo i ponos zbog postignutog uspjeha, ističući kako su njegovi igrači pokazali vrhunsku izvedbu tijekom cijelog natjecanja. Na početku svoje izjave istaknuo je:

Umorni smo i potrošeni nakon ove utakmice, ali ćemo uživati u danima koji dolaze i ostaviti sve negativno iza nas. Pokazali smo vrhunski vaterpolo u Dubrovniku, Zagrebu i Dohi. Nakon poraza, često se osjećaš kao da mrziš što si trener, ali jutros je bilo predivno, vruće, baš kako treba biti u Dohi. Sretan sam i ponosan, još uvijek nismo ni svjesni što smo postigli u tako kratkom vremenu.

Za kraj je dodao:

Ova ekipa ima posebnu kemiju, divan karakter i vjeru. To je generacija koja će mi zauvijek ostati u sjećanju. Moramo biti svjesni da nas čeka još jedan cilj, a to je osvajanje olimpijskog zlata. Ako Bog da da ga osvojimo, tada ću moći zaključiti svoju karijeru u vaterpolu i posvetiti se nekim drugim stvarima u životu.

Kapetan hrvatske reprezentacije Ivan Krapić također je podijelio svoje dojmove:

Bili smo srebrni u Zagrebu, sada smo zlatni, i nadamo se zlatu i u Parizu. Vođenje ove ekipe nije bilo teško, svi su fantastični. Drago mi je da su svi dali svoj doprinos kako bi ovakav rezultat došao u Hrvatsku. Nemamo puno vremena za odmor, ljeto će brzo doći. Malo ćemo se odmoriti i uživati, a zatim se pripremiti za Pariz.

Ovaj povijesni trenutak za hrvatski vaterpolo obilježava uspjeh koji će se pamtiti godinama, a navijači već s nestrpljenjem očekuju nadolazeće izazove na Olimpijskim igrama u Parizu.

POSLJEDNJE DODANO: