USUSRET FINALU: SLAVEN RIMAC

“O finalu ovisi hoće li nam sezona biti super uspješna ili neuspješna…“

Trener Splita Slaven Rimac prilično optimistično gleda na finale u koje Zadar ulazi kao izraziti favorit. Em su igrači Danijela Jusupa odigrali bolje u ABA ligi, em su završili kao prvi u prvenstvu Hrvatske, em su osvojili hrvatski Kup na Gripama, em su dobili Žute u pet od šest međusobnih utakmica. Sve to ne smeta Rimca, jer očekuje da će njegova momčad pokazati da je spremna iskoračiti na višu razinu i konačno pronaći pravi odgovor na igru Zadrana.

– Ponovit ću da cijelu sezonu radiš za ovo, privilegij je biti u finalu. Od trofeja nas dijele tri pobjede. O ovome ovisi hoće li sezona biti super uspješna ili neuspješna. Iskreno, radujem se finalu, stanka je bila duga do početka finala. Mislim da smo svi spremni. Zadar se do sada pokazao kao bolja ekipa od nas. Imaju MVP-a ABA lige Božića, imaju MVP trenera Danijela Jusupa. Naš je plan dignuti našu igru na višu razinu. Kako god da smo do sada odigrali, oni su pronašli način da nas pobijede. Ključna je bila njihova disciplina, oni ne izlaze iz svoje igre. Kad se sve uzme u obzir, gubili smo u selekciji šuta, kasnili u obrani. Ekipa kao Zadar to zna kazniti. To su nekakvi obavezni dijelovi, za finale nam treba veća koncentracija i želja. Nedostajat će nam Vuko i Perkušić, nema se smisla žaliti, ali baš nas je pratio peh cijelu sezonu. Mi i dalje imamo roster koji se može nositi sa Zadrom. Treba nam iskorak da bismo pobijedili Zadar.

Igra se svaka dva do tri dana… Bit će intenzivno, zar ne?

– Navikli smo igrati u tom ritmu. Finalna serija uvijek ovisi o inspiraciji pojedinca, ponekad ozljedama. Treba ići utakmicu po utakmicu, prošao sam sve to kao igrač i trener. Fokus je na svaki posjed lopte, smanjiti pogreške. Važno je da igrači shvate da u ovakvim utakmicama moraš patiti, znati živjeti s pogreškama sudaca… Ono što sam vidio na treningu, mislim da će biti u redu i čekamo finale s optimizmom. Zanima me gdje smo u odnosu na njih, sve će se vidjeti u tih 40 minuta na parketu.

Znači, o finalu ovisi hoće li sezona biti uspješna ili neuspješna?

– Uvijek je to tako. Rezultat do sada je dobar, ja tako mislim. Neke naše utakmice i pobjede su natjerale sve nas da pomislimo kako smo kvalitetniji nego što jesmo. Možda smo mogli osvojiti kup, možda smo se mogli plasirati u doigravanje ABA lige… Nadam se da će nam se svima uloženo vratiti već u prvoj utakmici. Očekujem pravi Split i nije me strah reći što očekujemo. U dobroj smo poziciji odigrati pravo finale.

POSLJEDNJE DODANO: