USUSRET FINALU: LOVRE RUNJIĆ

“Najvažnije je dobiti posljednju utakmicu!“

U petak u 20 sati otvara se finalna serija prvenstva Hrvatske u košarci između Zadra i Splita. Drugu godinu zaredom i treću u posljednje četiri. Zadar je, na papiru, veliki favorit, jer je dobio pet od šest međusobnih utakmica ove sezone (jedinu koju nije igrao je bez najboljeg igrača Luke Božića), te sve tri u lanjskom finalu. Dakle, slavili su u osam od posljednjih devet. Može li se što promijeniti sada? To je pitanje koje zanima baš sve koji prate hrvatsku košarku.

Jedan od aduta Splita u ovoj seriji bit će Lovre Runjić. Nije najvažniji i najbolji igrač, ali je važan kao igrač uloge, zadatka, a u ovakvim utakmicama baš detalji presuđuju.

– Očekujemo tešku utakmicu, kao što je bila svaka protiv Zadra. Cijelu sezonu smo radili da bi došli do ovoga. Znamo kakav je gorak okus ostavila završnica prošle sezone kad smo izgubili 0:3 u finalu od njih. Cijela ekipa je naporno radila da bi se doveli u ovu situaciju kako bismo opet igrali protiv Zadra, koji se nije puno mijenjao u odnosu na lani. Očekujemo pune dvorane, kako u Višnjiku, tako i na Gripama – rekao je Runjić.

Zadar sada ulazi kao favorit za razliku od lanjskog finala, dobili su vas pet od šest puta ove sezone?

– Sigurno neće biti lako igrati na punom Višnjiku, ali finale je skroz drugačija priča. Sve što je bilo do sada moramo izbrisati i fokusirati se samo na prvu utakmicu koja dolazi.

Gdje je sve opasnost od Zadra?

– Znaju se dosta dobro, znaju se njihovi postulati, poštuju jedni druge i, naravno, imaju MVP-a ABA lige Luku Božića. Naš napad mora biti bolji, pogotovo obrana.

Za titulu treba dobiti barem jednu u Višnjiku, je li prva utakmica najveća prilika?

– Treba dobiti tri utakmice, najvažnije je pobijediti zadnju. Ne bih stavljao pritisak na prvu, treću ili petu. Nego dobiti posljednju.

Tvoja rola bi mogla biti vrlo važna, pogotovo u obrambenom dijelu?

– Svjesni smo naših obrambenih zadataka. Svi moramo biti „na istoj strani“, pomoći jedan drugom. Ne bih isticao moju rolu, svi skupa moramo biti čiste glave i odigrati izvanrednu obranu – završio je Runjić.

POSLJEDNJE DODANO: