Lopez: Real Madrid nema nikakve veze s kaznom Barceloni

Španjolski mediji utvrdili su kako je potpredsjednik Real Madrida Pedro Lopez Jimenez član FIFA-ine statusne komisije igrača za koju smatraju da je odgovorna za kažnjavanje Barcelone, no Lopez to odbacuje…

Iz Barcelone su se jučer oglasili tvrdeći kako se protiv njih provodi žestoka kampanja te da će vrlo brzo dovršiti istragu i utvrditi o kome se radi i nakon toga izaći s imenima u javnost. Odmah se postavilo pitanje je li Real Madrid umiješan u cijelu priču što iz Barcelone nisu potvrdili, ali niti opovrgnuli.

Treći potpredsjednik Real Madrida Pedro Lopez Jimenez član je FIFA-ine statusne komisije igrača, no on tvrdi kako njegovo tijelo nije raspravljalo o kažnjavanju Barcelone, već o odlikovanju.

– Na nijednom od dva sastanka kojima sam nazočio nije se govorilo o bilo kakvom kažnjavanju Barcelone. O Barceloni smo raspravljali, ali o njezinom zahtjevu za odlikovanjem njezine sportske akademije uključujući i La Masiju, a vrlo lako se može provjeriti da sam glasovao pozitivno. Želim jasno reći kako tijelo čiji sam član nema nikakvu mogućnost izricanja sankcija. Proučavamo dokumentaciju koju dobijemo, ali samo Disciplinska komisija FIFA-e ima tu mogućnost. Niti Real Madrid, a niti ja, nemamo ništa s Barceloninom kaznom – rekao je za AS Lopez.

Lopez je ujedno i objasnio kako je ušao u ovo FIFA-ino tijelo i dodao da je legitimno izabran od strane Europskog klupskog saveza i da Real Madrid nema nikakve veze s tim.

POSLJEDNJE DODANO: