SNAŽNE ŽENE SPLITA

Noćni marš u organizaciji udruge Domine okupio mnogobrojne splitske žene

Noćni marš za Dan žena organiziran od strane Udruge Domine u Splitu okupio je mnoštvo ljudi u znak podrške ženskim pravima. Marš je započeo od Trga Gaje Bulata ispred splitskog HNK, prolazio je kroz Marmontovu ulicu, Rivu, Podrume i Peristil, sve do glavnog središta događanja na Pjaci. Središnji dio programa na Pjaci obilježen je snažnim porukama podrške ženama koje se bore za svoja prava.

Pod sloganom ‘Ni sama! Ni kriva! Ni druga!’, marš je bio prilika za istaknuti važnost solidarnosti među ženama te podići svijest o strukturnom nasilju s kojim se žene suočavaju svakodnevno, kako na ulici, tako i na radnom mjestu ili u vlastitom domu. Poruke koje su upućene naglašavaju da rodna ravnopravnost predstavlja temelj demokratskog društva te da je za nju ključno poštivanje i zaštita ženskih prava.

Uz Split, marševi su organizirani i diljem Hrvatske, u gradovima poput Šibenika, Rijeke, Zagreba i Osijeka, sve u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana žena i njihovih prava. Ovaj događaj predstavlja važnu priliku za javno izražavanje podrške za ravnopravnost, mir, jednakost te protiv društvene nepravde i nasilja nad ženama.

POSLJEDNJE DODANO: