PULJKOVA PODRŠKA

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak čestitao Međunarodni dan žena

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak je putem društvenih mreža povodom Međunarodnog dana žena uputio čestitku ženama, ističući njihovu hrabrost i trajnu borbu za postizanje potpune ravnopravnosti s muškarcima, koja još uvijek nije u potpunosti ostvarena.

Svim ženama od srca čestitam Međunarodni dan žena! Danas slavimo vašu hrabrost i neumornu borbu za potpunu ravnopravnost s muškarcima, koja još uvijek nije sasvim postignuta.

U svojoj objavi, Puljak je istaknuo svoj znanstvenički pristup, naglašavajući važnost ravnoteže u prirodnim procesima te pozivajući na poštovanje i uvažavanje žena koje se suočavaju s različitim oblicima nepravde. Istaknuo je da je za stabilnost društva ključna potpuna ravnopravnost spolova, te je pozvao na zajedničko djelovanje u ostvarivanju te jednakosti, ističući važnost priznavanja doprinosa žena u svim sferama života, ne samo na Dan žena, već svakodnevno.

Kao znanstvenik često razmišljam o prirodnim procesima, a jedan od temelja na kojem mnogi od njih počivaju je ravnoteža. Baš kao što joj priroda teži, tako joj i mi trebamo težiti, kroz poštovanje i uvažavanje žena koje su još uvijek svakodnevno izložene brojnim nepravdama. Za stabilnost cjeline važan je svaki atom, dok je za svako pravedno i uspješno društvo važna potpuna ravnopravnost žena i muškaraca. Pozivam vas da zajedno radimo na njenom ostvarivanju, poštujući i cijeneći žene te prepoznajući njihov doprinos u svim aspektima života, ne samo danas, već svakog dana – stoji u objavi.

Ova izjava gradonačelnika Splita odražava njegovu podršku borbi za ravnopravnost spolova te poziv na kontinuirane napore kako bi se postigla potpuna jednakost u društvu.

POSLJEDNJE DODANO: