IZBJEGNUTA TRAGEDIJA

Noćna intervencija na Braču: Vozilo s djecom sletjelo s ceste, zaustavilo se uz rub opasne provalije

U trenutku kada je dežurna smjena vatrogasaca u 20:35 primila dojavu o izlijetanju vozila na staroj cesti Supetar – Škrip, nije im bilo jasno kakva ih situacija čeka. No, spremno su reagirali, svjesni da svaka sekunda može biti ključna za spašavanje putnika iz opasne situacije. Vozilo se zaustavilo na samom rubu provalije, otežavajući putnicima, uključujući i malu djecu, da napuste vozilo sigurno.

Brzom i odlučnom intervencijom, vatrogasci su pristupili rješavanju problema. Korištenjem vitla, uspjeli su stabilizirati vozilo, osiguravajući tako njegov položaj i sprječavajući daljnje klizanje prema rubu provalije. Sljedeći korak bio je evakuacija putnika, među kojima je bilo i male djece. Vatrogasci su djelovali brzo, ali i pažljivo, osiguravajući da svaki putnik sigurno napusti vozilo.

Nakon spašavanja putnika, fokus je bio na vraćanju vozila na cestu. To nije bio lak zadatak, ali uz timski rad i koordinaciju, vatrogasci su uspješno izvukli vozilo natrag na prometnicu. Važno je istaknuti da su, unatoč izazovnim okolnostima, svi putnici prošli bez ozljeda, a vozilo nije pretrpjelo značajniju štetu.

Kada je sve bilo sigurno i stabilno, putnici su nastavili svoj put prema kući, zahvalni vatrogascima na brzoj intervenciji. Vatrogasci su se vratili u postrojbu s osjećajem zadovoljstva, znajući da su svojom hrabrošću i stručnošću ponovno spasili živote i pružili pomoć u nevolji.

Čitava intervencija, od trenutka izlaska iz garaže do povratka u nju, trajala je manje od 40 minuta. Ova priča svjedoči o posvećenosti i spremnosti vatrogasaca da brzo djeluju i spašavaju živote u najkritičnijim trenucima.

POSLJEDNJE DODANO: