MALIGANI SU SLAVILI ROĐENDAN

[FOTO] Šibenka slomila Alkar tek nakon produžetka!

Hrabro je Alkar pao u Sinju, a tek je nakon produžetaka slavila Šibenka koja je od početka bila bolji takmac, skoro sve prokockala u drugom dijelu pa se vadila tek nakon dodanog vremena…

Alkar se nikako nije snašao u prvoj četvrtini, što ide možda “na dušu” i vrlo dobroj Šibenki koja je zapravo postavila luđački ritam susreta i rijetko što propustila realizirati. Posebno su Šibenčani bili ubojiti s vanjskih pozicija, doslovce da su zabijali u napadu kako su htjeli. Ne može se prigovoriti volja i želja Sinjana, ali je od početka bilo i više nego jasno kako će za uzeti skalp Šibenčanima trebati svi segmenti igre biti iznad prosjeka. Debelo iznad prosjeka. Na kraju prvog perioda bilo je velikih plus pet (20-27).

Da može i gore po Alkar saznali smo u uvodnim minutama druge četvrtine. Ono što je Sinjane držalo u igri definitivno je iznimno raspoložen Noah Gurley koji je probleme gostima radio pod obručom. Kada je zabio svega dvije minute prije kraja druge četvrtine za minus od šest (37-43) bio je to signal i treneru Šibenke Petru Malešu da pozove na kratki sastanak svoje izabranike. I spriječio je tako priključak Alkarevaca, da bi do kraja te druge četvrtine rezultatska prednost gostiju bila i osjetnija (42-53).

Agresivniji pristup u obrani dosta je usporio goste, pa se kroz svega tri minute prednost gostiju smanjila na svega tri koša što je utakmicu ponovno odvelo u zonu neizvjesnosti. Nije Alkar dohvatio potpuni priključak nakon 30 minuta, ali minus sedam je bilo i više nego prihvatljivo (69-76).

U vremenu posljednje četvrtine sve u svoje ruke uzeo je već spomenuti Gurley. Em je zabijao, em je skakao, dizao publiku na noge i oduševljavao svojim reakcijama. Imao je Alkar u jednom trenutku čak i plus od pet, ali na ulasku u dvije minute pred kraj semafor je pokazivao egal (90-90). Sa strane je u napadu gostiju usamljen ostao Antonyo Foreman, a sudeći prema njegovoj preciznosti tijekom utakmice, novo hvatanje za glavu kao da je bilo neminovno (90-93). U nastavku je Gurley s crte slobodnih bacanja pogodio jedno (91-93), a Marčinković je potom blokirao šut i promašio zicer na drugoj strani parketa. Andersonov prekršaj rezultatirao je Starovlaha na liniji za bacanja, ali bez promjene rezultata. Zato je rezultat promijenio Anderson (93-93) i odveo susret u produžetke.

Otvorio je Foreman poenima (93-95), uzvratio Alkarev Anderson (95-95), a onda Foreman izazvao novo kratkoročno pomračenje uma (95-98), i to dok loptu nije uzeo Pavle Marčinković (98-98). Obranili su se Sinjani u napadu kasnije, a Anderson pogodio jedno od dva bacanja s druge strane parketa. Jedno više zato je naciljao gostujući Starovlah (99-100). Iste persone i u nastavku – Anderson bez učinka, Starovlah jedno bacanje (99-101). Cijeli je koš, iako usamljen, promašio s crte za tri poena domaći Brocić, a pogodio je Babić s druge strane (99-103). Ponovno su se onda spetljali Alkarevci, ušli u seriju pogrešaka i praktički potpisali poraz.

Alkar – Šibenka 101-109 (20-27, 22-26, 27-23, 24-17, 8-16)

Sinj. Gradska dvorana Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 400

Suci: Alfred Jovović, Josip Mikulić, Jelena Tomić

Alkar: Brocić 18, Anderson 28, Pavela, Nazor 2, Matulina 2, Boban 2, Marčinković 17, Gurley 30, Domazet, Tomašević, Tadić, Vučić 2.

Šibenka: Skorić 11, Lukić, Klarin, Pleadin 17, Howard 4, Foreman 28, Babić 17, Starovlah 21, Perković, Škugor, Brajković 4, Paić 7.

POSLJEDNJE DODANO: