INTIMNE PUSTOLOVINE

Urban i njegova četvorka oduševili Varaždince rasprodanim koncertom uz gudački orkestar

Damir Urban i njegova Četvorka su već poznati po impresivnim nastupima diljem Hrvatske, ali ovaj koncert u Varaždinu bio je posebno zapažen zbog suradnje s gudačkim orkestrom. Iako su nastupali u velikoj Varaždinskoj Areni, atmosfera je bila iznimno intimna, što je postalo nešto karakteristično za Urbanove koncerte.

Meni je puno bitnije da smo taj veliki prostor učinili intimnim i veliki izazov mi je u takvim prostorima doći do prijateljskog i što više intimnog odnosa s publikom. Cilj je bio da taj koncert, koji publika predstavlja kao važan i veliki, gdje su reflektori, mašine, svjetla i dim, pretvorimo u druženje i jednu večer međusobne izmjene energije među ljudima koji su jako bitni jedni drugima. Publika je jako bitna za nas, a ja se nadam da smo i mi njima u određenim fazama dotaknuli živote, tako i ovim koncertom – zaključio je Damir Urban nakon vrlo uspješnog koncerta.

Suradnja s gudačkim orkestrom donijela je novu dimenziju Urbanovoj glazbi. Neki od njegovih najpoznatijih hitova izvedeni su u potpuno novom aranžmanu, istovremeno zadržavajući svoju emotivnu snagu. Urban je istaknuo da gudački orkestar dodatno naglašava osjećajnost pjesama te pruža publici priliku za dublje proživljavanje glazbe.

Zato koncerti po meni i postoje, da si damo priliku na različita čitanja određenih pjesama. Gudački orkestar podcrta i daje dodatnu atmosferu pjesamama i stihovima. Ako je pjesma u svojoj osnovi osjećajna, taj će orkestar osjećaje dodatno potencirati. Čini mi se da si publika na ovakvim koncertima može dozvoliti trenutak u kojem ne moraju uvijek pratiti pjesme i skakati nego zapravo mogu zatvoriti oči i dozvoliti da ih te pjesme odvedu na nova i dalja putovanja – objasnio je Urban posebnost koncerta s gudačima.

Ovaj koncert također označava početak novog glazbenog poglavlja za Urbana, koji radi na novom albumu. Njegova publika s nestrpljenjem očekuje nove glazbene uratke, a sljedeći koncerti u Splitu i Šibeniku prilika su da se ponovno uživo doživi čarolija njegove glazbe. Ulaznice za šibenski koncert će uskoro biti u prodaji putem sustava Eventim, a sve nove informacije možete pratiti i na Urbanovim društvenim mrežama. 

POSLJEDNJE DODANO: