DJELO JOŠKA ČIZMIĆA

Neviđen bezobrazluk! Netko je ukrao pisanicu iz Đardina: “Tko je to napravio nek se stidi”

Usuret najvećem kršćanskom blagdanu prošli tjedan duh sreće i Uskrsa u centar Splita donijela braniteljska udruga BLU, čiji su članovi od utorka oslikavali velike pisanice na Rivi koje su jučer poslijepodne završili i prenijeli u Đardin. Lijepa je to tradicija koja je na inicijativu Ivice Marina zaživjela i koja okuplja brojnu djecu koja oslikavaju manje pisanice i mogu ih ponijeti i kući kao poklon ili uskršnji suvenir. No jutros na svoji društvenim mrežama oglasio se upravo Ivica Marin, slikar i invalid Domovinskog rata iz likovne braniteljske udruge Art – street i javio kako je netko iz Đardina ukrao veliku pisanicu, djelo slikara Joška Čizmića

Eto netko je iz parka Đardin ukrao ovu pisanicu, djelo slikara Joška Čizmića. Ako itko zna nešto ili je vidio, neka javi u Tz ili meni osobno. A onaj tko je to napravi nek se stidi.

Moram naglasiti da te pisanice nisu pale s neba niti su nam darovane. Tu je uložen veliki više tjedni trud, te cjeli tjedan slikanja na rivi, gledajući svaki dan hoće li kiša ili ne. Neću spominjati koliko je ljubavi uloženo u sam rad. A što si sve to vrijeme radio ti dragi lopove. Dobro razmisli o tome. – stoji u objavi Ivice Marina.

POSLJEDNJE DODANO: