REGATA ŽIVOTA

Neno Belan objavio novu pjesmu inspiriranu istinitom životnom pričom Filipa Jurišića!

Thrill Music s ponosom predstavlja novu pjesmu Nene Belana ‘Regata života’. Pjesma je premijerno izvedena ove godine na Melodijama Jadrana, a s današnjim danom punim jedrima kreće u radijske etere i na digitalne platforme. ’Regata života’ je jedinstvena oda životu, inspiririrana istinitom pričom, o čemu Neno Belan kaže:

-Prije godinu dana, moj prijatelj Ivo Šćepanović mi je ispričao priču o jedriličaru, Hvaraninu Filipu Jurišiću i njegovim naporima da se plasira na Olimpijske igre ove godine, što je svakome sportašu životni san, te nam se obojici ta priča učinila zanimljiva i inspirativna. Riješili smo da pokušamo napraviti pjesmu na tu temu, a kako je Ivo novinar, prirodno je njegova zadaća bila da složi tekst, dok sam se ja bacio na izradu glazbe, imajući u glavi boje, zvukove, okuse i mirise Mediterana – govori Belan i dodaje:

Dakle, ja kao “morski čovjek”, more doživljavam kao esenciju života, pokretačku snagu, suštinu i smisao. More daje izazove, ali i nudi rješenja. More nas spaja, hrani, tetoši, ali ponekad je i ljuto i opasno. More je život.

-Sama pjesma je veoma introspektivna i pruža slušatelju iskustvo osobnog pogleda na tu temu iznutra. Drugim riječima, pjesma ‘Regata Života’ nije samo plošni opis nekog sportskog događaja na moru, već u metaforičkom, dubinskom ili poetskom smislu označava i opisuje naše živote, jer svi mi, svatko od nas, plovi nekakvu svoju, vlastitu specifičnu regatu života, suočavajući se kroz život sa svakojakim izazovima i poteškoćama, ali često i hvatajući dobar vjetar i kurs. ‘Regata života’ je i pjesma koja označava poštovanje prema moru (životu) samome, izražava mu duboku zahvalnost, i naposlijetku označava i slavi taj (morski) način života.

Snimljena je i engleska verzija pjesme pod nazivom ‘Regatta’, a tekst za tu verziju napisao je još jedan Belanov dragi prijatelj – Nikša Sviličić. Video spot za pjesmu snimljen je na području grada Hvara i njegove okolice, a režirao ga je Milan Latković.

Po pjesmi ‘Regata Života’ nazvan je i predstojeći veliki koncert kojim će Belan proslaviti 40. godina svoje karijere. Koncert će se održati 08. ožujka 2025. godine u zagrebačkoj Areni, u organizaciji produkcijskih kuća Baba Production i Thrill Music te uz medijsko pokroviteljstvo Top Radija. Ulaznice za ovaj rođendanski glazbeni spektakl u prodaji su putem sustava Eventim.

POSLJEDNJE DODANO: