KOMUNALNI NERED U SPLITU

[VIDEO] Lipanović prozvao Ivoševića: “Dok on ljetuje po Grčkoj, grad se raspada!”

Koordinator odbora za osobe s invaliditetom Domovinskog pokreta Andrija Lipanović oštro je reagirao na komunalni nered u Splitu te je ovom prilikom posebno prozvao dogradonačelnika Bojana Ivoševića.

Lipanović je na društvenim mrežama objavio video vožnje invalidskim kolicima kroz posebno označenu stazu u ulici Matice hrvatske. Iz priloženog videa jasno je kako je staza prepuna rupa, prokopana na nekoliko mjesta te kako je kretanje istom gotovo nemoguće.

– Baš me zanima koji su ovo inženjeri obašli gard i iscrtali ove staze. Lijeva strana obilježena je za kretanje biciklista i osoba s invaliditetom, ali njome je praktički nemoguće voziti. Bolje stanje nije ni na desnoj strani. Glavno da su oni povukli žute crte, a to što se iza tih crta nalazi potpuni nered nikoga nije briga. Jedan se kupa u grčkoj, drugi rehabilitira koljeno, a za trećeg nitko ne zna gdje je – ljutito je Lipanović prozvao gradsko čelništvo.

Andrija Lipanović nedavno je objavio Bijelu knjigu pristupačnosti za osobe s invaliditetom na području grada Splita. Tokom rada na ovoj knjizi prešao je stotine kilometara u svojim invalidskim kolicima. Od tada redovito obilazi grad i upozorava na probleme pristupačnosti i na neprilagođenost komunalne infrastrukture kretanju OSI-a.

POSLJEDNJE DODANO: