NEPRAVILNOSTI U ZADRU

Navijači sugerirali za koga ne treba glasati, objava je brzo izbrisana

Nakon što su u 19 sati u Republici Hrvatskoj zatvorena birališta, objavljeni su rezultati prvih izlaznih anketa. Hrvatski birači birali su saborske zastupnike koji će ih predstavljati u iduće četiri godine, njih 151.

Izborni dan protekao je uredno i bez većih poteškoća…

Nismo imali posebnih primjedbi ni problema tijekom glasovanja i mislim da možemo konstatirati da je sve prošlo uspješno. Od početka je izlaznost bila veća nego prošle parlamentarne izbore, a samo je u gradu Splitu izašlo 50,17 posto do 16:30 sati što je više za gotovo 16 posto nego prije četiri godine. Sličan se trend dogodio i na razini cijele izborne jedinice. Bio je povećani broj glasača koji su ustanovili kako ih nema na popisima na biračkim mjestima, i to jer su im osobne iskaznice istekle, pa su morali u Urede državne uprave po plave potvrde. I te smo situacije uspjeli riješiti koliko je bilo moguće – kazala nam je Tihana Pivac, sutkinja Županijskog suda u Splitu, članica Izbornog povjerenstva u desetoj izbornoj jedinici.

Sporadično se tu radilo o osobama koje su se žalile na anketare, ali po svemu sudeći su se takve situacije malo subjektivno doživljavale – dodala je Pivac.

Gotovo identično bilo je i u devetoj izbornoj jedinici, izvijestila je Jadranka Nižić Peroš, predsjednica Općinskog suda u Zadru.

Nije bilo većih nepravilnosti, a i one koje su bile su rješavane u hodu. Najviše je prigovora bila prema onima koji nisu bili na popisima birača. Jednu nepravilnost imali smo na području Zadra, na jednoj je stranici navijača bilo napisano za koga ne treba glasati pa je nakon reakcije objava obrisana.

POSLJEDNJE DODANO: