IZ STOŽERA MOŽEMO!

Ivica Profaca: “Kod nas koalicije s desnicom ne postoje!”

Izašli su prvi rezultati izlaznih anketa, prema njima stranka Možemo bi trebala imati 11 mandata. Iz splitskog stožera Možemo! javio se ivica Profaca.

Moram priznati da sam zadovoljan s time da će Možemo! imati 11 mandata, to je 4 više nego na prethodnim izborima 2020. Zasad još čekamo hoćemo li uspjeti u 10. izbornoj jedinici prijeći prag. Na znamo po ovim anketama koliki je to prag jer su rekli samo mandate ali se nadamo da bi mogli prebaciti prag kad počnu dolaziti službeni rezultati, rekao je Profaca i dodao:

Ovih 11 mandata oslikavaju da ćemo kao i do sada u saboru biti velika snaga i da ćemo biti još aktivniji, također govore da se Možemo! širi izvan Zagreba. Sada se vidi da imamo rezultate u 7. i 8. izbornoj jedinici pa čak i u 4. ako je vjerovati anketama. To govori da se Možemo! mora gledati u svim kombinacijama i varijantama, a naš stav se zna ako će se raditi postizborne koalicije da nas u tome ne zanima koalicija s desnicom. 

Upitan je kako komentira činjenicu na izlaznost ove godine, Profaca je odgovorio:

– To je stvarno fantastično, rekordna izlaznost. Činjenica da je u Splitu do 16:30h glasalo gotovo 50 posto birača govori da su ljudi željni promjene te se nadam da će pokazati u službenim rezultatima.

Ukoliko bude došlo do koalicije mi smo stranka koja će itekako sudjelovati u odlučivanju na vrlo širokom polju i za razliku od drugih stranaka kod nas odluke ne donose tri čovjeka u vrhu stranke to je ipak stvar šireg izjašnjavanja. Kroz cijelu kampanju smo naglašavali da koalicije s desnicom kod nas ne postoje, odgovorio je Profaca na pitanje hoće li doći do točkaste koalicije.

POSLJEDNJE DODANO: