REAKCIJA VODEĆIH

Tomislav Šuta očekuje još jedan mandat u desetoj: “HDZ ima snagu i kad je izlaznost velika!”

Hrvatska demokratska zajednica je po izlaznim anketama koje su sada izašle relativni pobjednik ovih izbora, sa 59 osvojenih mandata prema tim preliminarnim rezultatima.

Predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta s optimizmom je istaknuo.

– Hrvatska demokratska zajednica je po izlaznim anketama koje su sada izašle o u kojima smo vidjeli rezultate pobjednik ovih izbora, 58 mandata po izlaznim anketama. Mi smatramo da će Hrvatska demokratska zajednica sastaviti vladu i da taj dio uopće nije upitan. Naravno da čekamo sve rezultate koji će lagano početi stizati. U ovom dijelu mi očekujemo da sigurno taj broj mandata bude viši i da u narednom periodu premjer vlade Andrej Plenković u što kraćem roku sastavi Vladu i da nastavi s kontinuitetom gdje smo stali. – kazao je Šuta.

Po anketama, HDZ u desetoj izbornoj jedinici ima šest mandata…

– Mi očekujemo 7 mandata kako smo i do sada imali, smatram da će to tako biti. Činjenica je da je Solin, koji je nekoć bio u 10. izbornoj jedinici, sada nije i mislim da će ovo sve skupa kad se uzme u obzir ići u smjeru da će Hrvatska demokratska zajednica osvojiti najmanje isti rezultat u 10. izbornoj jedinici, kao i 2020. godine.

Velika je izlaznost na biralištima, tvrdi, pokazala da Hrvatska demokratska zajednica ima svoju snagu čak i kada je izlaznost visoka.

– Jer dosta često se impliciralo da Hrvatskoj demokratskoj zajednici je samo potrebna mala izlaznost, ovo je dokaz tome da građani podržavaju Hrvatsku demokratsku zajednicu i da je ovo jedan od uspjeha Hrvatske demokratske zajednice.

Što se tiče velikog broja mladih koji su izašli na izbore, ističe.

To treba sigurno pozdraviti. Hrvatska demokratska zajednica mnogo je toga ponudila za mlade. Mnogo toga je dosada kroz 8 godina prvenstveno mislim i na studente i mlade politike koje su se provodile dala svoj ogroman obol i mislim da će takav kontinuitet i dalje biti.

POSLJEDNJE DODANO: