VREMENASKA PROGNOZA

Nastavlja se nestabilno vrijeme s kišom i grmljavinom

U nedjelju oblačnije, kiša češća, lokalno i obilnija, pa i uz grmljavinu, a u ponedjeljak prolazno stabilnije, većinom suho i sunčanije pa opet promjenjivije. – piše HRT.

U nedjelju u Slavoniji, Baranji i Srijemu oblačnije, osobito prema zapadu, gdje će povremeno padati kiša, a može i zagrmjeti. Vjetar većinom slab, u Podunavlju i umjeren istočni. Najniža temperatura od 14 do 16 °C, najviša od 22 do 26 °C.

U središnjoj Hrvatskoj svježije. Ujutro će prevladavati oblačno, povremeno s kišom, a unatoč djelomičnom razvedravanju i od sredine dana valja računati na mjestimice obilnije pljuskove i grmljavinu. Vjetar većinom slab sjeveroistočni.

Odveć jakog vjetra neće biti ni na zapadu zemlje. Mjestimična kiša padat će uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Istre, lokalno izraženija i praćena grmljavinom. Duljih sunčanih razdoblja bit će osobito na obali sjevernog Jadrana. Najniža temperatura zraka od 10 °C u unutrašnjosti do 19 °C na otocima. Najviša između 20 i 25 °C, a u gorju i malo niža. 

U Dalmaciji će naoblaka biti promjenjiva. Kiše će biti većinom u unutrašnjosti, ponegdje i u obliku obilnijih pljuskova. Popodne češća sunčana razdoblja. Umjeren jugoistočni vjetar u drugom dijelu dana u okretanju na sjeverozapadnjak, kojeg će prema otvorenom moru biti već od jutra. Najviša temperatura zraka do 24 °C.

Podjednaka toplo i na krajnjem jugu Hrvatske. Nebom će dominirati oblaci i povremeno će padati kiša uz slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar. More stoga malo do umjereno valovito.”

Prolazno stabilnije pa opet promjenjivije

emisija "Vrijeme"

U ponedjeljak na kopnu mirnije, ujutro mjestimice uz maglu. Popodnevnih pljuskova može biti u Gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije. Od utorka ponovno češća kiša, a uglavnom suho još će se zadržati na istoku Hrvatske. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Srijeda u većini krajeva malo svježija.

Dugotrajne stabilizacije nema ni na Jadranu. Samo će ponedjeljak biti većinom sunčan, a pokoji popodnevni pljusak može pasti u unutrašnjosti Istre. Uz više oblaka povremene kiše u utorak će biti uglavnom na sjeveru Jadrana, a u srijedu u Dalmaciji. Temperatura zraka bez izražene promjene. – prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

emisija "Vrijeme"

POSLJEDNJE DODANO: