EU IZBORI

Šimundić optužuje za namještanje anketa: “Pokradeni smo”

Mate Šimundić, predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije i kandidat na europskim izborima, oštro je kritizirao prvu anketu koja je pokazala da lista na kojoj se nalazi ima podršku od svega 0,2 posto. Optužio je anketare za manipulaciju i podsjetio na prethodne izbore kada su ankete također davale znatno manje rezultate nego što su listama na kraju dobile.

– Izašla je prva anketa za EU izbore.

Očekivali smo da će nas pokrasti.

Kao što su krali prije pet godina kad su dva tjedna prije europskih izbora objavili anketu prema kojoj lista na kojoj je bio Ilčić Ladislav ima 3 %, a dobila je 8,5 %.

Ukrali su tada 5,5 %. Samo da uvjere birače kako će – eto – baciti glas ako zaokruže tu listu. Nisu uspjeli onda.

Neće uspjeti ni danas.Poučeni tim iskustvom, kad očito nisu uzeli dovoljno, “anketari” su se odlučili na očajnički potez – sada nam daju 0,2 %.

Da nije žalosno, bilo bi smiješno. Ovo je već kleptomanija. Razliku su, valjda, prebacili onima koji imaju “pretplatu” u agenciji.

Hrvatska MORA zabraniti objavljivanje anketa u predizborno vrijeme jer se očito radi o pogodovanju i trgovini utjecajem.

Dragi prijatelji, ne obazirite se na namještaljke, nego gledajte tko je tko, što zastupa, za što se zalaže i birajte dokazane vrijednosti. Birajte 𝗟𝗶𝘀𝘁𝘂 𝗯𝗿. 𝟴. – stoji u objavi.

POSLJEDNJE DODANO: