PRAVORIJEK ISTRAŽNOG SUCA

Nasilnik sa Sirobuje ide u zatvor zbog mogućnosti ponavljanja djela

Nasilnik koji je bio u prvom planu horor scena sa splitske Sirobuje od prije kojeg dana, završio je u rano poslijepodne ponedjeljka na splitskim Bilicama jer je sudac istrage splitskog Županijskog suda odlučio da će 36-godišnji Marko J. zbog mogućnosti ponavljanja djela, biti u zatvoru.

On je, podsjetimo, upravljajući BMW-om u subotu 10. veljače oko 21:35 prvo pokušao slomiti brisače na Golfu vozačice na rotoru kod City Center One-a, potom se zabio u nju da bi pola sata kasnije na Sirobuji zabio u Renault Clio zadarskih tablica, nasilno pokušao ući i uhodio vozilo kojim je upravljala vozačica s dvoje suvozača. Za oba događaja, od kojih je za onaj na Sirobuji doznala čitava javnost nakon videa strave i užasa koji su snimili iz Clia, su znali i policajci Druge policijske postaje. Ipak, pustili su ga da se brani sa slobode.

Glavom su zbog toga “platili” zapovjednik Druge policijske postaje Ante Balov, a dvojica policajaca su poslani na disciplinski.

Zna se i da je bio nasilan prema ocu 2021. u Stobreču zbog čega je odležao sedam mjeseci. Dvije godine ranije je u Podstrani prvo pucao u zrak tijekom večeri i onda ujutro pištoljem prijetio 43-godišnjaku u vozilu s 13-godišnjim djetetom unutra uperivši pištolj u nju za što je nepravomoćno osuđen u rujnu 2023. na dvije i pol godine. U Podstrani su prema njemu postupali djelatnici Druge policijske postaje i uhitili ga kada im je prijetio da će ih ubiti.

POSLJEDNJE DODANO: