ŠOK NA SUDU

Ivan Bulj se žalio što mu se i treći put nije sudilo, Visoki kazneni sud odlučuje o zahtjevu!

Premda bi na slobodu trebao u travnju ove godine, ubojica maloljetne Anđele Bešlić, koja je 2002. godine svoje životno putovanje skončala sa svega 17 godina, sada 61-godišnji Ivan Bulj žalio se jer mu postupak nije obnovljen! Po žalbi koju je, kako smo doznali, sam napisao, Bulju je sporno što mu se i treći put nije sudilo. U ponovljenom je suđenju, dakle drugom, osuđen je na 27 godina zatvora zbog ubojstva maloljetnice. Silovanje se nije moglo dokazati pa mu je suđeno za teško ubojstvo. Vrhovni je sud kaznu smanjio na 22 godine, kaznu koja istječe u travnju ove godine.

Potvrdu ove informacije dobili smo od glasnogovornika Visokog kaznenog suda Hrvatske na kojem se spis trenutno nalazi, suca Marijana Bitange.

Anđela je, podsjetimo, nestala 3. ožujka 2002. Policija ju je pronašla u petak, 5. travnja 2002. godine. Tijelo je bilo raspadnuto, a pronašao je čovjek koji je šetao psa na tom području. Bulj je od nekad uglednog i rado viđenoga građanina Sinja, direktora Radija Sinj, demokršćanina, političara i promotora Sinjske alke, danas je u tom istom Sinju postao persona non grata.

Bulj je obnovu postupka tražio od Županijskog suda u Splitu, a nakon što su mu to odbili, žalio se na takav pravorijek pa je spis prisilno morao na Visoki kazneni sud.

POSLJEDNJE DODANO: