ŠOKANTAN PRIZOR

Napad na Grbina i SDP-ovce u Zadru: Maskirani napadač ih zalio crnom tekućinom

U petak, neposredno prije SDP-ovog skupa “Borba za dostojanstvo” u Zadru, predsjednik gradskog SDP-a Daniel Radeta bio je napadnut tijekom šetnje, izvijestio je SDP. Nepoznati napadač, maskiran, zalio je Radetu crnom tekućinom prije nego što je pobjegao s mjesta napada. U incidentu su također bili zahvaćeni neki članovi SDP-a, uključujući predsjednika Peđu Grbina.

SDP je izdao izjavu u kojoj su osudili ovaj napad, ističući da je to još jedan u nizu napada na Radetu, koji je nedavno bio žrtva fizičkog napada zbog zahtjeva za uklanjanjem kontroverznog murala. Grbin je, reagirajući na napad, istaknuo hrabrost i odlučnost stranke te naglasio da se kukavicama ne boje. Pritom je naglasio važnost borbe za slobodu i demokraciju te je pozvao na veću političku participaciju građana.

Predsjednik SDP-a Zadar, Daniel Radeta, također je izrazio zabrinutost zbog učestalosti napada, ističući kako takvi incidenti nisu neuobičajeni te da je potrebno hitno rješavanje problema nasilja i mržnje u društvu.

Nije prvi put da me netko napada, ovo nažalost prolazim skoro svaki dan. I ne samo ja, nego brojne moje hrabre stranačke kolege koje se suprotstavljaju ovom crnilu koje je izašlo na ulice. Moramo svim snagama upregnuti da se suprotstavimo nasilju, prijetnjama i mržnji. Moramo ovakve pojave maknuti iz javnog prostora. Ne znam da se ovakve stvari u ovoj mjeri događaju igdje drugdje osim u Zadru. Imamo veliki problem kojeg moramo početi rješavati što prije. I zato se nadam da će ljudi izaći na izbore u što većem broju i da ćemo napokon promijeniti ovu nefunkcionalnu državu – rekao je predsjednik SDP-a Zadar Daniel Radeta.

POSLJEDNJE DODANO: