VALOVI PROMJENA

Nadzorni odbor objavio natječaj za prodaju tvrtke 3. maj Rijeka 1905.

Nadzorni odbor brodogradilišta 3. maj donio je odluku o objavi javnog poziva za iskazivanje interesa za kupnju 100-postotnog udjela u tvrtki-kćeri 3. maj Rijeka 1905., potvrđeno je u petak iz 3. maja, prenosi HRT.

Predsjednik Nadzornog odbora, Juraj Šoljić, izjavio je da će javni poziv biti objavljen 28. veljače, ističući kako će tada biti poznati i uvjeti kupnje. Šoljić je također izrazio zadovoljstvo zbog velikog interesa koji je već iskazan za kupnju.

Tvrtka 3. maj Rijeka 1905. osnovana je s ciljem nastavka brodograđevne djelatnosti, a prema planu restrukturiranja, nova tvrtka će obavljati djelatnost bez prethodnih financijskih opterećenja, budući da je već dokapitalizirana operativnom imovinom.

Brodogradilište 3. maj planira dovršiti ranije ugovorene poslove ove godine, dok će nove poslove ugovarati nova tvrtka-kćer. Radnici će također biti prebačeni u novu tvrtku s ugovaranjem novih poslova.

Osim toga, Šoljić je najavio održavanje izvanredne Skupštine 3. maja, na kojoj će se odlučivati o izboru dva nova člana Nadzornog odbora, budući da dvoje članova istječe mandat u travnju.

POSLJEDNJE DODANO: