PROTIV NASILJA NA SPORTSKIM DOGAĐAJIMA

MUP i HNS organizirali preventivni projekt “Budi navijač, a ne razbijač”

Ministarstvo unutarnjih poslova, u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom, na zagrebačkom Bundeku provodi kampanju “Postani policajac” te preventivni projekt “Budi navijač, a ne razbijač”. Posjetitelji imaju priliku na jedan dan postati dio velike “plave obitelji”.

Zaista je teško odlučiti što izdvojiti jer kamo god pogledamo, svaki od ovih plavih šatora kojima smo okruženi nudi nešto posebno, nudi nešto zanimljivo. No, evo, izdvojimo šator u kojem se građani mogu okušati u očevidu i barem nakratko postati forenzičari, rekla je prilikom javljanja iz Zagreba novinarka HRT-a Mateja Ribičić.

Naravno, to je najzanimljivije onim najmlađima. Kao i razgledavanje policijskih vozila. Možete zamisliti što jednom petogodišnjaku ili šestogodišnjaku znači sjesti u helikopter, u čamac ili u policijski automobil, dodala je.

“Moramo priznati”, kako kaže, “uživaju i odrasli. Također, demonstrira se i obučenost svih rodova hrvatske policije. U ovim trenucima i za mene nešto iznimno važno. Pripadnici interventne policije pokazuju građankama koje su ovamo došle kako se samoobraniti”.

– Također, trčale su se i utrke. Pobjednici tih utrka, koji ne moraju biti nužno policajci, sudjelovali su i građani, dobit će dresove hrvatske nogometne reprezentacije. Očekuje se i dolazak igrača te stožera HNS-a.

Zajedno s policijom poslat će poruku “Budi navijač, a ne razbijač”.

Dodala je kako je to “poruka koju je iznimno važno reći jasno i glasno, s obzirom na to da je sve više događaja koji se zapravo ne mogu vezati uz nogomet u konačnici, niti uz sam sport”.

Također recimo za kraj da je ovaj događaj ipak prvenstveno formiran kako bi se što više mladih zainteresiralo za policiju, za Policijsku akademiju te policijske škole u tom smislu, dodala je.

Bilo je odlično, baš je zabavno biti forenzičar – rekao je mladi forenzičar.

Iskreno, testiranje je bilo malo mukotrpno, ali sigurno će se trudi isplatiti. Dosta sam se pripremao, inače sam sportaš, tako da nije baš bilo teško. Svakako da što više ljudi treba upisati (op. a. ovaj smjer). Nećete požaliti sigurno – rekao je Tiho Vegar, polaznik Policijske akademije.

Mislimo da upravo to što nije svaki dan jednostavan za njih, a nemaju neku drugu podršku, onda se okreću jedni drugima i stvaraju dosta snažne veze i razumijevanje za drugačije. Tako da mislimo da te poteškoće koje se javljaju kod nas u stvari oni iskoriste za jako dobru stvar, da napreduju i da budu što bolji policajci – dodala je Lidija Werhas, pedagoginja Policijske akademije.

POSLJEDNJE DODANO: