TRAGEDIJA U VOJARNI

Mladić kod Pule propucao drugog i teško ga ozlijedio

U Šišanu, na području bivše vojarne, dogodio se incident koji je rezultirao teškim tjelesnim ozljedama za 18-godišnjaka, nakon što je 23-godišnjak izvršio niz nepromišljenih postupaka. Policija je provela kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom te utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Prema izvješću Policijske uprave istarske, incident se dogodio jučer oko 8 sati ujutro kada je osumnjičeni stavio slijepi metak u pušku, zanemarujući osnovne sigurnosne mjere, uključujući provjeru cijevi puške. Potom je pušku usmjerio prema šatoru u kojem se nalazio 18-godišnjak te ispalio metak.

U ovom nezamislivo opasnom incidentu, iz cijevi puške je također ispala kapica delaboriranog streljiva, koja je ostala zaglavljena u cijevi i nehotice pogodila 18-godišnjaka, uzrokujući mu teške ozljede. Mladić je nakon toga prevezen u bolnicu radi liječničke intervencije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, policija će podnijeti kaznenu prijavu protiv 23-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio navedeno kazneno djelo.

POSLJEDNJE DODANO: