ZABAVNO NA AKTUALCU

Miro Bulj poklonio Plenkoviću plastični autobus

Nakon dvotjedne stanke zbog izbora za europski parlamenti, Hrvatski sabor nastavio je rad aktualnim prijepodnevom na kojem pitanja članovima vlade postavlja 41 zastupnik. Gradonačelnik Sinja Miro Bulj postavio je pitanje ministru Olegu Butkoviću o neispravnim i starim autobusima koji prevoze djecu u Sinju.

Sinj raste i gospodarski rast je velik, ali što je s infrastrukturom? Obećale su se nove prometnice. Što će nam demografske mjere kad svakodnevno, tjedno, gore jedan ili dva autobusa. Župana nije briga, tvrdi da nije čuo, iako sam to ovdje spomenuo, slao sam dopise, pitanja… Tko dozvoljava Mati Jujnoviću da troši javni novac sa starijim autobusima nego što je Mojsijeva šlapa, rekao je Bulj.

Butković mu je na to odgovorio kako nije istina da Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te Ministarstvo unutarnjih poslova nije djelovalo.

Imali smo 12 inspekcijskih nadzora u posljednjih 12 mjeseci, a pritom i isključili četiri autobusa iz prometa pa nisu mogli voziti ni djecu ni ljude. Žao mi je što se to sve događa, a rješenje je javna usluga, što smo svim županijama osigurali još 2021, izjavio je Butković

Bulj odgovorom nije bio zadovoljan, govoreći kako je glasao za nerentabilne linije, a ništa nije napravljeno. Što će im sve to ako nemaju sigurnost djece.

A vama, premijeru, kad s Makarina i Jujnovićem ima dobre odnose, dajem mu na poklon ovaj autobus koji mi je dao jedan dječak, osnovnoškolac. Pa da vidi kako djeca drću, poručio je Bulj i poklonio Plenkoviću igračku.

POSLJEDNJE DODANO: