OBAJŠNJENJE NADLEŽNOG

Beroš o ostavci Meštrovića: “Žao mi je ako je to shvaćeno kao pritisak, ali odgovornost za funkcioniranje za javno zdravstvo je na svima nama…”

Ministar zdravstva Vili Beroš oglasio se na ostavku ravnatelja splitskog KBC-a Julija Meštrovića. Kako je jutros doznato, Meštrović je dao neopozivu ostavku kao rezultat višemjesečnog pritiska Upravnog vijeća KBC koje je postavio Beroš. Beroš je navodno pokušao utjecati i na rad Povjerenstva za unutarnji nadzor te voditi svoju kadrovsku politiku u KBC-u.

Beroš kaže da je od ravnatelja splitskog KBC, kao i od svih ostalih zdravstvenih ravnatelja, tražio funkcionalnost bolnice, optimalno korištenje svih resursa na korist te dobrobit hrvatskih pacijenata.

Ni više ni manje nego prema svima jednako. Žao mi je ako je to shvaćeno kao pritisak, ali odgovornost za funkcioniranje za javno zdravstvo je na svima nama, svakog na svojoj razini odgovornosti, rekao je Beroš.

Beroš je potvrdio da je upravno vijeće dobilo Meštrovićev zahtjev za razrješenjem zbog odluke odlaska u mirovinu.

Upravno vijeće poštuje želju prof. Meštrovića te mu se zahvaljuje za sav dosadašnji rad i vođenje druge najveće bolnice u Hrvatskoj. Zajedno smo prolazili kroz sva iskušenja, posebno tijekom epidemije COVID-19, i sve vrijeme je ravnatelj imao potporu Upravnog vijeća u cilju što veće učinkovitosti KBC-a Split, izjavio je Beroš.

Vili Beroš poručuje kako se nada da će profesora Meštrovića u mirovini pratiti dobro zdravlje i da ćemo s zahvalnošću gledati na njegov mandat u KBC-u Split.

POSLJEDNJE DODANO: