OBITELJSKI PONOS

Matko Jelavić o hitovima: 50-ak dječaka širom svijeta nose moje ime radi te pjesme…

Matko Jelavić, legenda domaće zabavne glazbe, nedavno je gostovao u Special Happy Showu gdje je razgovarao o svojoj karijeri, zdravlju te nekim od svojih najvećih hitova poput “Majko stara”, “Ti, samo ti”, “Rodija se sin” i “Otvorite braćo prozore”. Istaknuo je kako je zahvaljujući tim pjesmama imao bogatu karijeru te je putovao cijelim svijetom na turnejama, gdje su njegove pjesme bile rado izvođene.

Posebno je istaknuo važnost pjesme “Majko stara” za Hrvate diljem svijeta, navodeći primjer djece iz američkog Indianapolisa koja su je pjevala unatoč tome što ne govore hrvatski jezik. To ga je dirnulo do suza, jer je shvatio koliko ta pjesma znači ljudima i djeci koja su daleko od domovine. Također je spomenuo kako je po njegovoj pjesmi “Rodija se sin” oko 50 dječaka diljem svijeta dobilo ime Matko, što smatra velikim priznanjem za njegov rad.

Isto tako Rodija se sin, ako sam vidio ijednu pjesmu da ljudima nešto znači, onda je to ta, a napadali su me kada je izašla da nemam poštovanja prema kćerima…Ja danas kažem, nije to uopće pjesma o sinu, to je pjesma o hrvatskom narodu…O tome govori ta pjesma, zato je toliko važna i ljudima bitna. Ja sam osobno 50-ak dječaka, širom svijeta vidio koji se zovu Matko – radi te pjesme. Ima jedan na Novom Zelandu, zove se Matko Jelavić, radi pjesme – istaknuo je Jelavić.

Govoreći o stanju domaće glazbene scene, izrazio je svoju zabrinutost zbog korupcije, podmićivanja te snobizma koji, po njemu, uništavaju glazbenu industriju. Unatoč tome, pohvalio je novi glazbeni talent Baby Lasagna, ističući kako je osvježenje za scenu te da bi Hrvatska mogla pobijediti na Eurosongu s njim.

Matko je otkrio da i dalje nastupa te je humorom odgovorio na pitanje voditelja kad pjevači prestaju nastupati – “Kad umru.” No, srećom, Matko je preživio srčani udar prije tri godine te se sada bolje brine o svom zdravlju, prestao je pušiti i redovito šeta.

Naposljetku, Matko se pohvalio svojom obitelji, suprugom i dva sina, te najavio da će uskoro postati djed. Izrazio je ponos zbog svoje obitelji te zahvalnost publici i voditeljima na podršci.

POSLJEDNJE DODANO: