OTKRIVAMO DETALJE TUČNJAVE

Marendić je i ranije dao ostavku zbog sina, stariji mu je pijan slupao službeni auto

Slobodan Marendić, načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske u nedjeljno je rano jutro podnio neopozivu ostavku na svoju poziciju. Naime, njegov sin, 17-godišnjak, bio je jedan od čak pet osoba koji su u subotu teško ozlijedili 23-godišnjaka ispred noćnog kluba Velvet u Split. Njemu se u splitskoj bolnici i dalje bore za život, nesretni mladić ima frakturu lubanje i nagnječenje mozga. Mozak je, prema riječima Josipa Krnića, pročelnika Objedinjenog hitnog bolničkog prijema splitske bolnice, u natečenom stanju, a prisutno je i krvarenje.

Sukob je započeo unutar kluba, nastavio se vani nakon intervencije redara u unutrašnjosti noćnog kluba.

Navodno je pretučeni želio ostvariti bliži kontakt s Marendićevom kćeri, a zaštitnički je reagirao njegov mlađi sin. Naposljetku su se umiješali i njegovi prijatelji. Jedan od mladića nogom je u glavu zahvatio unesrećenog, ovaj je pao na pod i udario od beton.

Kriminalističko istraživanje preuzeli su šibenski policajci, kako se nebi dovodila u pitanje njegova točnost zbog moguće pristranosti.

Tijekom dana će petero mladića biti dobedeno pritvorskom nadzorniku, a bit će, po svemu sudeći, i podnesena kaznena prijava zbog sumnje u nanošenje osobito teške tjelesne ozljede. Za ovakvo se djelo može provesti iza rešetaka od jedne od osam godina.

Marendić je već jednom i bio podnio ostavku kada je njegovo stariji sin uzeo službeno policijsko vozilo i doživio prometnu nezgodu. Bilo je to sredinom listopada 2018. godine kada se Ford Focusom zabio u ogradu mosta na Bačvicama u ranim jutarnjim satima. Imao je 1,70 promila alkohola u krvi, u nesreći nije bilo ozlijeđenih.

Protiv mladića je pokrenut prekršajni postupak zbog vožnje pod utjecajem alkohola, naposljetku je kažnjen novčano i sa šest mjeseci bez vozačke dozvole. Slučaj su tada istraživali zadarski policajci.

Kazneno je prijavljen, no tužiteljstvo nije protiv njega pokrenulo kazneni postupak jer je mladić pokajao i pristao na uključenje u humanitarni rad. Zakon o sudovima za mladež propisuje takvu mogućnost kako se mlade prekršitelje zakona ne bi izlagalo kaznenom postupku već za ono što su napravili odgovaraju radeći za opće dobro.

Na poziciju se Slobodan Marendić vratio u ožujku 2021. godine nakon umirovljenja Dražena Viteza.

POSLJEDNJE DODANO: