EUROPSKO PRIZNANJE

Makarska je podigla zastavu Europskog grada sporta nakon završetka radova u Gradskoj sportskoj dvorani

Danas je obilježen završetak radova u Gradskoj sportskoj dvorani u Makarskoj uz svečano podizanje zastave Europskog grada sporta, čime je dodatno naglašena prestižna titula koju Makarska nosi u 2024. godini. Nakon kratke stanke, sportska natjecanja ponovno započinju, a prvo na rasporedu je Apfelovo Dvoransko nogometno prvenstvo veterana, zakazano već za sutra.

Na ceremoniji su uz gradonačelnika Zorana Paunovića zastavu podigli vrhunska makarska sportašica, atletičarka Klara Andrijašević, te članovi radne skupine koji su radili na pripremi kandidature, Stjepan Zelić i Jure Pribisalić, direktor Gradskog sportskog centra Joško Kosović i predstavnik Zajednice sportskih udruga grada Makarske.

Makarska je proglašena Europskim gradom sporta 2024. godine u kategoriji gradova do 25 000 stanovnika, a kriteriji za dobivanje ove titule obuhvaćali su sportsku infrastrukturu, programe rekreacije i sporta za sve dobne skupine, poticanje na bavljenje sportom, iskustvo organizacije međunarodnih sportskih natjecanja te financiranje sporta.

Posebno su impresionirani članovi Europskog udruženja ACES Europe bili činjenicom da je više od trećine stanovništva aktivno u sportu, što je dodatno istaknuto kao rezultat zajedničkog napora građana Makarske.

Gradonačelnik Zoran Paunović istaknuo je da je ovo priznanje prije svega za sve građane Makarske te najavio daljnja ulaganja u sportsku infrastrukturu, poput zamjene parketa u Gradskoj sportskoj dvorani i ulaganja u Gradski sportski centar, čija će vrijednost ove godine iznositi oko milijun eura.

Kao što sam i tada rekao, ovo je priznanje prije svega za sve građane Makarske, jer se radi o
zajedničkom naporu. U Istom smjeru nastavljamo dalje, bilo da govorimo o školi šaha u školama
i vrtićima ili Univerzalnoj školi sporta koja je posebno pohvaljena od strane europske komisije. Posebno sam ponosan što od ove godine Grad Makarska u cijelosti preuzima financiranje inkluzivnog programa za djecu i mlade s teškoćama, HandbALL IN, a uvodimo i novi program za
umirovljenike Život u pokretu koji ćemo uskoro javno predstaviti
– rekao je gradonačelnik
Zoran Paunović.

Stjepan Zelić najavio je skori početak radova na sanaciji pokrova i instalaciji sunčeve elektrane Gradske sportske dvorane te radove na uređenju košarkaških i teniskih terena.

POSLJEDNJE DODANO: