71.MISS WORLD

Lucija Begić je pobijedila u kategoriji sport i tako osigurala mjesto u finalu

Lucija Begić, hrvatska predstavnica na natjecanju Miss Svijeta, impresionirala je u kategoriji sporta osvajanjem mjesta u Top 40 za finale 71. Miss Worlda. Tijekom intenzivnih aktivnosti u Indiji, u gradovima New Delhi i Mumbai, koje su trajale tri tjedna, pripremala se za blistavo finalno natjecanje 71. Miss World Festivala, zakazano za 9. ožujka u Jio World Convention Centre u Mumbaiju.

Lucija je posvetila mjeseci priprema za finale Miss Svijeta, gdje će se 116 djevojaka boriti za pobjedu. Osim ljepote i osobnosti, ocjenjuju ih u važnim kategorijama kao što su sport, talent, top model, Head to head challenge te “Beauty with a purpose”, koja je srž samog natjecanja. Lucija je dominirala u kategoriji sporta, pobijedivši sve europske missice i osvojivši prvo mjesto na kontinentu, čime je osigurala svoje mjesto u finalu. U sportu su se natjecale 32 polufinalistice od ukupno 116 sudionica, uključujući discipline poput kriketa, hokeja na travi i izvođenja penala.

Polufinalno natjecanje u sportu je uključivalo Bip test, odnosno testiranje aerobne izdržljivosti gdje sam zapravo bila najbolja od svih djevojaka u Europi. U finalu sporta , gdje su se plasirale 32 polufinalistice od ukupno 116 sudionica imale smo ponovno određene discipline, poput kriketa koji možda u Hrvatskoj nije toliko popularan, ali je najmasovniji sport na svijetu, hokej na travi i pucali smo penale. Dobra stvar je što smo talentiran narod bar za nogomet – kroz smijeh priča Lucija.

Natjecateljice su podijeljene u grupe prema kontinentima, a ocjenjuju ih u različitim kategorijama, što će rezultirati odabirom najuspješnijih u Top 40 na finalnom izboru. Lucija ističe važnost kategorije top model, koja će se održati u Mumbaiju, te se nada osvajanju dovoljnog broja bodova za bolji plasman.

Pripremala se za sve kategorije, posebno za Talent, gdje će samo deset djevojaka izvesti svoje točke na humanitarnoj “Beauty with a purpose” gala večeri. Lucija je također pripremila govor na temu “Food security” za Head to head challenge, koji je održan na G20 Summitu 2023. u New Delhiju.

Uz već osigurano mjesto u Top 40, Lucija se ističe i u kategoriji trendinga na društvenim mrežama i službenom profilu na stranici Miss World. Na finalnoj pozornici, predstavit će se u haljini iz haute couture kolekcije Ivana Alduka, s posebnom pažnjom posvećenom plavoj haljini za kategoriju top model.

Delegacija Miss Hrvatske za Miss Svijeta, predvođena vlasnicom licence Ivom Loparić Kontek, pružit će podršku Luciji na finalu, koje se održava 9. ožujka.

POSLJEDNJE DODANO: