UBOJSTVO U SPLITU

Splitski ubojica mladiću je u prsa zario kuhinjski nož, branio se šutnjom pred policijom

Šutnjom se pred policijskim istražiteljima branio 31-godišnji Ante R. koji je prema osnovanoj sumnji nekoliko minuta poslije ponoći u subotu, u ulici Mažuranićevo šetalište koja se na tom mjestu križa s ulicom Domovinskog rata, kuhinjskim nožem oštrice od dvadesetak centimetara ubo u prsište 22-godišnjeg Luku B. koji je pak od ranjavanja preminuo u splitskoj bolnici.

Žrtva je bio sin jedinac, redovito je igrao mali nogomet sa svojim vršnjacima, a do ožujka 2020. godine bio je član Nogometnog kluba Mosor iz Žrnovnice, dio obitelji onog starog Mosora koji je u novije vrijeme dobio ime “Hrvatski braniteljski dragovoljački nogometni klub Mosor – Sveti Jure”. Luka je branio u kadetima.

Trojica braće, a među njima je i počinitelj ovog kaznenog djela, dobri su poznanici društva iz Druge policijske postaje. U domu koji se nalazi nekoliko metara od mjesta gdje je počinio krvoproliće, braća Ante i Ivan (26) po neslužbenim su informacijama u sukob došli nakon što im je mladić odbio dati novac kojega su ga žicali. Ranije su bili prijavljivani zbog krađa, remećenja javnog reda i mira, tučnjava, a najviše situacija vezanih uz drogu. Poduži je, dakle, popis.

Sutra će počinitelj biti predan na ispitivanje kod državnog odvjetnika koji će ga, po svemu sudeći, zbog mogućnosti ponavljanja djela ostaviti iza rešetaka.

Prvo je ovo ubojstvo ove godine na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske koja je prošlu godinu i ostala na brojci od jednog ubojstva, i to onog u kojem je žena usmrtila svog partnera na predjelu Visoka, krajem travnja 2023. godine.

Do ranih je jutarnjih sati policija razgovarala s gostima i osobljem obližnjih ugostiteljskih i drugih uslužnih objekata koji su bili otvoreni kako je to i inače u noćima s petka na subotu. Zapravo su policajci tek trebali dobiti još dodatnu potvrdu verzije priče koja se složila, o napadu na mladića od strane dvojice problematičnih koji su, da je reda i načina, odavno trebali biti na nekom drugom mjestu umjesto gotovo u centru Splita u subotnje rane jutarnje sate. Posljedice su pogubne!

POSLJEDNJE DODANO: