SLUČAJ IZNUĐIVANJA

Dramatični događaj u Zadru: Prijetnje pištoljem uz otmicu za prisilni prijenos nekretnine

U Zadru su se dogodili šokantni događaji kada su dva muškarca, prema sumnjama policije, prijetili i zatočila trećeg muškarca kako bi iz njega iznudili navodni dug. Kako tvrdi policija, žrtva je bila prisiljena prepisati vlasništvo nad nekretninom na zagrebačkom području na svoje otmičare.

Prema izvješću Zadarske Službe kriminalističke policije u suradnji s Odjelom organiziranog kriminaliteta, terorizma i ekstremnog nasilja, 51-godišnji i 41-godišnji muškarac su osumnjičeni za kazneno djelo iznuda i kazneno djelo protupravno oduzimanje slobode na štetu 40-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Prema policiji, osumnjičeni su navodno iznudili novac od žrtve na ime nepostojećeg duga, koristeći se prethodnim poslovnim odnosom žrtve s 51-godišnjim osumnjičenikom. Strahom za svoj život, žrtva je tijekom 2023. godine više puta uplaćivala novac 51-godišnjaku zbog učestalih prijetnji i poziva.

Incident je eskalirao 11. siječnja kada su osumnjičenici upali u stan žrtve u Zadru, prijeteći mu pištoljem, te ga zatočili u stanu. Nakon toga su ga odveli u kuću na širem zadarskom području gdje su ga držali sve dok nije pristao prepisati vlasništvo nad nekretninom na 51-godišnjaka. Žrtva je također dva puta prebacila novac kako bi navodno otplatio nepostojeći dug.

Krajem siječnja, 51-godišnjak je, prema navodima policije, nastavio s ozbiljnim prijetnjama prema žrtvi koja je zbog straha za svoj život, u veljači, na području Zagreba, kod javnog bilježnika potpisala ugovor kojim je prenijela vlasništvo nad nekretninom na zagrebačkom području na 51-godišnjaka.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenih je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru te su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

POSLJEDNJE DODANO: