Hezonja i Tomić skromni u pobjedi nad Pilepićem i Markotom

Ante Tomić i Mario Hezonja upisali su skromne nastupe u pobjedi Barcelone u sklopu 25. kola prve španjolske košarkaške lige…

Katalonci su pred svojim navijačima slavili protiv Bilbao Basketa sa 104-75, a hrvatski je dvojac ubacio po šest poena. Hezonja je na parketu proveo 20 minuta, pogodio je dva od četiri pokušaja za tri poena, dok je promašio oba šuta za dva. Pritom je upisao dva skoka i četiri asistencije.

Tomić je pogodio tri od četiri šuta za dva poena, a pritom je, za svega 14 minuta na parketu, upisao još po pet skokova i asistencija. Najefikasniji je kod pobjedničke momčadi bio poljski centar Maciej Lampe s 19 poena i devet skokova.

Kod gostiju su također nastupila dvojica Hrvata, Fran Pilepić i Damir Markota, no ni oni se nisu proslavili svojim nastupom. Pilepić je na parketu proveo 23 minute, a iskoristio ih je za sedam poena (3-4 za dvicu, 1-1 s crte slobodnog bacanja), tri skoka i asistenciju. Markota je za 13 minuta ostao bez poena, skoka i asistencije.

Spomenimo i da je Real Madrid i dalje stopostotan u Endesa ligi, nakon što je uspio nadoknaditi -4 s ulaska u posljednju četvrtinu domaće utakmice protiv Gran Canarije. Real je u konačnici upisao laganu pobjedu 83-74, a hrvatski reprezentativac Dontaye Draper ostao je bez poena u 16 minuta na parketu. Promašio je sva četiri šuta iz igre, no upisao je četiri asistencije.

POSLJEDNJE DODANO: