Turska: Šestero mrtvih u sukobima na lokalnim izborima

U sukobu kandidata za veoma poželjno mjesto seoskog načelnika šest je osoba poginulo a trinaestero je ranjeno u nedjelju na lokalnim izborima u dvama selima u Turskoj, izvijestila je novinska agencija Dogan.

U Silvanu, u pokrajini Hilvanu sukobilo se više kandidata pri čemu su četiri osobe izgubile život a pet je ranjeno, među kojima neki teško, navodi agencija.

U sličnom sukobu koji se poslije dogodio u Hatayju dvije osobe su poginule a devet je ranjeno hladnim oružjem, dodaje isti izvor.

Takvi sukobi nisu rijetkost na izborima u manjim mjestima.

Turski birači u nedjelju glasuju na općinskim izborima presudnima za budućnost islamsko-konzervativne vlade i njezina predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, umiješana u korupcijsku i u aferu prisluškivanja telefonskih razgovora.

Dvije aktivistkinje feminističke skupine Feminema golih grudi prosvjedovale su u nedjelju na jednom biračkom mjestu u Istanbulu nezadovoljne što je premijer Erdogan zabranio twitter i youtube.

Dvije djevojke su oko podneva na silu ušle na biralište u istanbulskoj četvrti Uskudar pokazujući gole grudi s ispisanim sloganom “zabranimo Erdogana” nakon čega ih je privela policija, priopćio je Feminem na twitteru.

POSLJEDNJE DODANO: