PREDLOŽENI NOVI ČELNIK

Kriza na Viru: Većina vijećnika zahtijeva odmah sazivanje sjednice i smjenu vodstva

Općinsko vijeće Općine Vir suočava se s krizom jer sedmero vijećnika izražava nezadovoljstvo trenutnim stanjem i traži hitno sazivanje 15. sjednice. Antonio Vučetić, Rajko Radović, Goran Vicković, Igor Blažević, Ivana Radović, Srđan Liverić i Jadranka Okreša zajednički su potpisali zahtjev za razrješenje predsjednika Josipa Bašića, prvog potpredsjednika Vesele Vučetić i drugog potpredsjednika Veseljka Orlića.

Prema Poslovniku Općinskog vijeća, razrješenje predsjednika i potpredsjednika moguće je prije isteka mandata, a prijedlog za razrješenje može podnijeti Povjerenstvo za izbor i imenovanja ili najmanje trećina članova Vijeća. Ova inicijativa dolazi u sklopu nastojanja da se riješe problemi uzrokovani nezakonitim proračunom, blokadom proračuna i potrebom za usvajanjem zakonitog proračuna za 2023.

U slučaju usvajanja odluke o razrješenju, većinskih sedam vijećnika predlaže Antonio Vučetića za novog predsjednika, Rajka Radovića za prvog potpredsjednika i Jadranku Okrešu za drugog potpredsjednika. Ova inicijativa ima podršku načelnika Općine Vir Marina Radovića.

Saziv 15. sjednice planiran je za 15. prosinca, a na dnevnom redu su ključne odluke, uključujući usvajanje proračuna, odluke o materijalnim potporama umirovljenicima i nezaposlenima, stipendijama za studente te ostale važne odluke koje bi trebale riješiti postojeće probleme i omogućiti normalno funkcioniranje Općine Vir.

POSLJEDNJE DODANO: