NA LICU MJESTA

Kiša otežavala policijski očevid u Kaštelima, napadač je od ranije poznat policiji po nasrtaju s nožem

Jaka kiša i grmljavinsko nevrijeme otežavali su očevid krvoprolića u Kaštel Štafiliću, u Bihačkoj ulici, kojeg provodi policija uz nadzor i rukovođenje Rene Laura, zamjenice županijske državne odvjetnice. Kod kućnog broja 11 ondje je pomahnitali muškarac s tri metka iz vatrenog oružja ranio drugog muškarca, doznalo se pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja s područja stanice Split dok je još jednog muškarca, koji je pomagao prvoozlijeđenom, udario sjekirom po glavi.

Pucnjava nije zabilježena, ali se zato društvenim mrežama širi snimka na koji je vidljiv drugi dio krvavog pohoda koji se odnosi na udaranje sjekirom i svladavanjem napadača od strane slučajnih prolaznika i susjeda. Navodno je sukob nastao zbog parking mjesta.

Napadač je, prema prvim informacijama, 58-godišnjak koji je i ranije imao problema sa zakonom. Prijavljen je zbog pokušaja ubojstva i nedozvoljenog posjedovanja oružja. Još 2003. je godine nožem izbo tada tek punoljetnog mladića, a policija mu je u obiteljskoj kući prilikom pretresa pronašla pušku, minu i ručni bacač.

Pripadnik HGSS-a, propucana muška osoba, u ovim je trenutcima na operativnom stolu. Meci su mu probili abdomen, lijevu natkoljenicu i desnu nadlakticu.

U cijelom je krvavom događaju oštećeno i jedno vozilo, pretpostavlja se koje je bilo i predmet cijelog početnog sukoba.

POSLJEDNJE DODANO: