KRVOPROLIĆE U BIJAČKOJ

Napadač iz Kaštela bit će prijavljen za dva pokušaja ubojstva!

Do prvih sati utorka u Bihačkoj ulici u Kaštel Štafiliću trajao je policijski očevid kojim se prikupljalo sve ono bitno što može rasvijetliti slučaj koji je nanovo zgrozio širu javnost. Naime, u ponedjeljak oko 20 sati Joško K. (58) iz vatrenog oružja s tri je metka propucao svog susjeda Karla B. (46), a zatim sjekirom nasrnuo na muškarca Maria J. (49) koji je pomagao unesrećenom. Ovom drugom napadač je prišao s leđa i svom ga snagom sjekirom udario po glavi. Napadnuti muškarac bio je dovoljno pribran, premda je imao otvorenu ranu na glavi, da je svladao počinitelja, a pomogli su i drugi susjedi kao i prolaznici i zadržali ga do dolaska policije. Jedan od onih koji je prvi priskočio je bio i jedan policijski službenik izvan službe.

Premda policija s detaljima nije išla toliko daleko, pronio se glas kako je uzrok ovog krvoprolića u parkingu pred nizom obiteljskih kuća. Na parkingu je po svemu sudeći i započeo divljački pohod 58-godišnjaka jer je nesretni pripadnik HGSS-a propucan još dok je bio u svom vozilu.

Nedugo nakon stravičnog događaja pojavila se i snimka napada u kojoj nije sadržana pucnjava, ali je sve ono što je se dogodilo nakon što je Joško ostavio oružje po strani.

Izvjesno je kako će 58-godišnjak biti pred Županijskim državnim odvjetništvom prijavljen za dva pokušaja ubojstva.

Još 2003. muškarac napadač imao je bliski susret s policijom, i to jer je mladića od 18 godina proboo nožem u dva navrata, a kao razlozi su se navodili u tome što mu je ovaj navodno mokrio po zidovima kuće. I taj se događaj koji je okarakteriziran kao pokušaj ubojstva zbio u Kaštel Štafiliću, ali prije 21 godinu na Obali kralja Tomislava.

O stanju unesrećenog nakon operacije upit smo poslali u splitsku bolnicu koje ćemo objaviti po povratnoj informaciji. Pomoć je naposljetku trebala i Jošku K. kojemu su prolaznici u obuzdavanju zadali nekoliko udaraca.

POSLJEDNJE DODANO: