KAŽL traži dvije pobjede za Final Four

U subotu i nedjelju u maloj dvorani SC Gripe igraju se dva kola Alpe Adria Cupa, ženskog košarkaškog regionalnog natjecanja. U fokusu splitskih ljubitelja ovog sporta je Košarkaška akademija Žana Lelas koja bi s dvije pobjede odškrinula vrata plasmana na Final Four što bi bio veliki uspjeh za mladi splitski klub koji je prošle sezone osvojio ovo natjecanje u probnoj verziji igranoj u Mariboru.

Mariborčanke su im prve protivnice u subotu, nemaju još pobjedu na svom kontu, ali nisu se predale, radi se o solidnoj ekipi koja svakom može biti neugodna. Splićanke predvođene trenerskim tandemom Vjekoslav Lokica/Anita Rade traže napredak u igri nakon poraza u Požegi u domaćem natjecanju gdje su odigrale katastrofalnu drugu četvrtinu koja ih je stajala pobjede.

U nedjelju ih čekaju zahtjevne protivnice, višestruke prvakinje Austrije, a ovo je prilika za ljubitelje košarke da vide i ostale utakmice. KAŽL će u odnosu na turnir u Mariboru biti oslabljen za Mariju Smiljanić koja se ponovno ozlijedila i čeka je duga stanka, ali je za vjerovati da bi strankinje u međunarodnom natjecanju trebale imati više motiva nego prošlog vikenda u Požegi.

RASPORED:

Subota (2. prosinca)
17.05: KAŽL – Maribor
19.30: Slavia – Duchess
NEDJELJA (3. prosinca)
10.30: Maribor – Slavia
15.00: Duchess – KAŽL
POREDAK: 1. Slavia 2:0, 2. KAŽL 1:1, 3. Duchess K. 1:1, 4. Maribor 0:2

POSLJEDNJE DODANO: